Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Aktuální bezpečnostní opatření v Praze

Pražská policie v souvislosti s aktuální bezpečnostní situací v Evropě přijala adekvátní bezpečnostní opatření. Konkrétně posílila bezpečnostní opatření na těch nejexponovanějších místech tj. na vánočních trzích v centru metropole, v prostředcích MHD apod., kdy zvýšenou pozornost policisté i strážníci městské policie věnují rovněž historickým památkám a pražským nákupním centrům.  

Městská policie Praha přijala zvýšená bezpečnostní opatření již v souvislosti se zahájením adventních svátků, se kterými je obecně spojena větší kumulace lidí na různých místech metropole. Při řešení aktuální bezpečnostní situace na území hlavního města Prahy strážníci úzce spolupracují s policisty. Zvýšenou pozornost mimo jiné věnují odloženým věcem, odstaveným vozidlům a jakémukoliv podezřelému chování osob.

„Na dnešní koordinační poradě jsme se domluvili s Policiím ČR a Městskou policií hl. m. Prahy, že budeme průběžně vyhodnocovat aktuální bezpečnostní situaci a případně přijmeme potřebná bezpečnostní opatření. Návštěvníky metropole a Pražany bych rád ujistit, že Magistrát hl. m. Prahy, policisté a strážníci dělají maximum pro pro bezpečný a klidný průběh nadcházejících vánočních svátků,“ uvedl radní pro bezpečnost Libor Hadrava.

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy
Městská policie hl. m. Prahy
Magistrát hl. m. Prahy

vytisknout  e-mailem