Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Žena, šířící nakažlivou chorobu, byla obviněna

KRAJ - Hrozí jí až 12leté vězení. 

AKTUALIZACE 15. března 2017

Policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ukončil v těchto dnech vyšetřování dvou shodných kauz, ve kterých obvinil dvě ženy z obdobných zločinů. Oběma vazebně stíhaným obviněným hrozí až 12 leté tresty odnětí svobody. Spisy policista postoupil s návrhem na podání obžaloby na Krajské státní zastupitelství do Hradce Králové.

V prvním případě se jedná o 27 letou ženu z Královéhradecka, obviněnou z pokračujícího zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a zločinu šíření nakažlivé nemoci, která od listopadu 2012 do července 2016 provozovala na různých místech Královéhradecka chráněné i nechráněné sexuální služby s mnoha muži, ačkoliv věděla, že je nakažena virem HIV. Policisté v průběhu vyšetřování opakovaně apelovali na případné poškozené, aby se kromě lékařského vyšetření dostavili také na policii. Do současné doby tak učinilo pouze pět mužů, ostatní poškození byli zjištěni a následně osloveni přímo policisty v rámci vyšetřování. V současné době podal vyšetřovatel návrh na podání obžaloby na obviněnou, kdy v uvedené kauze figuruje celkem 37 poškozených mužů. Dalších 18 mužů policisté zadokumentovali v novém vyšetřovacím spisu.

Druhá, 24 letá žena z Hradce Králové, byla rovněž v loňském roce obviněna z pokračujícího zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a zločinu šíření nakažlivé nemoci s trestní sazbou až na 12 let. Podle obvinění od prosince 2014 do října 2016 vykonávala v Hradci Králové a na různých místech České republiky nechráněné pohlavní styky s pěti poškozenými muži. Uvedeného jednání se dopouštěla i přesto, že si byla vědoma, že je nakažena virem HIV a virovou hepatitidou  typu C. Za obdobné jednání byla navíc v minulosti odsouzena.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 15. 3. 2017 ve 12:00

_______________________________________________________________________________________________________________


AKTUALIZACE 25. října 2016

Kriminalisté se případem velmi intenzivě zabývají a do současné doby se jim podažilo ztotožnit 25 poškozených, kteří s ženou provozovali nechráněné sexuální praktiky. Zatím nikdo z nich nebyl nakažen virem HIV.

V rámci vyšetřování tohoto případu kriminalisté objasnili další podobný případ. Tentokrát třiadvacetiletá žena, která je HIV pozitivní a má virovou hepatitidu typu C, měla  mít od prosince roku 2014 do října letošního roku nechráněný pohlavní styk s pěti poškozenými, a to i přesto, že již byla v minulosti za obdobnou trestnou činnost  dvakrát pravomocně odsouzena.

Policejní komisař sdělil  ženě obvinění ze zločinů pokusu těžkého ublížení na zdraví a šíření pohlavní nemoci, za což jí hrozí až 12 let vězení.  Žena je stíhána vazebně.

mjr. Hana Klečalová
25. října 2016 v 11:47

_______________________________________________________________________________________________________________


AKTAULIZACE 30. července 2016
 

Krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování převzali, ženu v těchto dnech obvinili ze spáchání dvou trestných činů, a to z pokusu těžkého ublížení na zdraví na více lidech a šíření nakažlivé lidské nemoci. Za ty jí v případě odsouzení hrozí až 12 leté vězení. Soudce Okresního soudu v Hradci Králové rozhodl o tom, že žena bude stíhána vazebně.

Z průběhu dosavadního vyšetřování je zřejmé, že žena své sexuální služby nabízela zájemcům na internetovém portálu www.amateri.cz (případně .com) pod jménem Niky69.

S muži se scházela ve Svinarech u Hradce Králové, kde na zájemce počkala, nasedla k němu do auta a potom společně odjeli k blízkému lesíku, kde s nimi provozovala chráněný i nechráněný sex. U ženy byla závažná nakažlivá infekční choroba diagnostikována už v roce 2012, kdy byla také lékařem poučena o bezpečném sexuálním chování.

Podle svých slov mohla měsíčně „obsloužit“ zhruba dvacet zákazníků. Policistům se do současné doby podařilo zkontaktovat pouze 30 mužů, z nichž se pouhých 9 přiznalo, že se ženou pohlavní styk skutečně měli.

V této souvislosti opakovaně apelujeme na všechny muže, kteří přijali nabídky obviněné ženy k pohlavnímu styku, aby se kromě lékařského vyšetření dostavili i na Policii ČR k poskytnutí svého svědectví. Údaje o těchto mužích budou samozřejmě vedeny diskrétně. Pokud muži neabsolvují lékařské vyšetření, ohrožují nejenom svoje zdraví a život, ale i zdraví a život svého bezprostředního okolí!   

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 30.7.2016, 10:00

________________________________________________________________________________________________________________

Do současné doby na níže uvedenou výzvu reagovalo téměř deset mužů. V současné době probíhají výslechy a další prověřování. Policisté se přesto znovu obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud jste využili sexuálních služeb 27 leté ženy v Hradci Králové a okolí - konrétně v lesíku u Hradce Králové, kontaktujte ve vlastním zájmu Policii ČR na linku 158 nebo osobně na jakoukoliv policejní služebnu. Policisté zaručují poškozeným diskrétnost.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 18. 7. 2016 ve 12:30

_______________________________________________________________________________________________________________


Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření nakažlivé nemoci s trestní sazbou až na tři léta.

Z uvedeného jednání je podezřelá 27letá žena z Královéhradecka, která po dobu nejméně jednoho roku (od března 2015 do současné doby) nabízela prostřednictvím internetového portálu sexuální služby mužům. Zájemcům poskytovala své služby prostřednictvím chráněného i nechráněného sexu na různých místech v Hradci Králové a okolí, konkrétně v lesíku u Hradce Králové a ve vozidlech, kam s klienty (i opakovaně) za tímto účelem jezdila. Měsíčně takto mohla vyhovět dvaceti až padesáti zájemcům o sex. Policisté navíc zjistili, že podezřelá trpí závažnou nakažlivou infekční chorobu přenosnou nechráněným pohlavním a orálním stykem a mohla tedy nakazit větší množství mužů!!

 

Policisté se z tohoto důvodu obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci. Vzhledem k tomu, že je žena podezřelá z rozšíření nakažlivé infekční choroby, žádáme muže, kterým v uvedené době poskytovala jakékoliv nechráněné sexuální služby, aby neváhali a okamžitě ve svém zájmu kontaktovali Policii ČR na linku 158!! Jejich údaje budou samozřejmě vedeny diskrétně.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 15. 7. 2016 ve 12:30

vytisknout  e-mailem