Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Výbuch a následný požár bytu v panelovém domě ve Slaném

KLADENSKO - Evakuováno bylo 77 osob. 

AKTUALIZACE:

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila proti dvěma mužům, ve věku 32 a 34 let, trestní stíhání a obvinila je ze spáchání dvou trestných činů, a to z obecného ohrožení a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě. 
 
Těchto trestných činů se dopustili tím, že po předchozí dohodě si za účelem výroby drogy obstarali chemikálie a laboratorní skleněné nádoby, kdy následně ve večerních hodinách dne 22. listopadu společně začali „vařit“ pervitin. Nicméně při neřízené chemické reakci došlo k silnému zahoření chemických látek a následnému požáru, který se rozšířil na okolní hořlavé materiály. 

Dvaatřicetiletému muži hrozí v případě odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi, neboť byl v posledních třech letech odsouzen za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyřiatřicetiletý obviněný může být potrestán až osmiletým pobytem za mřížemi.
 
 
 
por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
26. listopadu 2022

________________________________________________________________________________________________________________

Všechny složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly dnes 23. listopadu 2022 krátce před 2. hodinou v noci do Slaného. Právě tam, v jednom bytě panelového domu v Žižkově ulici, došlo k výbuchu a následnému požáru.

Příčiny a okolnosti celé události nyní budou předmětem vyšetřování kladenských kriminalistů, jednou z vyšetřovacích verzí, se kterou kriminalisté pracují, je výbuch varny na výrobu drog a následný požár.

Během dnešního dne proběhne ze strany kriminalistů a specialistů OKTE ohledání místa požářiště, které do současné doby nebylo možné vzhledem k dohašovacím pracím hasičů na místě. Následně bude stanovena i právní kvalifikace v celé věci, nicméně kladenští kriminalisté budou případ pravděpodobně prověřovat pro obecné ohrožení.

V bytě, kde požár vzniknul, došlo ke zranění 34letého muže, který byl s popáleninami předán do péče záchranářů a převezen do nemocnice. Další zraněnou osobou byl policista, který na místě zasahoval a podílel se na evakuaci 77 osob z okolních bytů, který se nadýchal kouře a byl taktéž předán do péče zdravotníků.

por. Ing Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
23. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem