Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Vozidlo srazilo chodce v Hradci Králové

KRÁLOVÉHRADECKO – Okolnosti střetu prověřujeme. 

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Hradec Králové obvinil v těchto dnech řidiče (nar. 1987) z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu.

Podle obvinění dne 3. 7. 2018 odpoledne v Hradci Králové úmyslně najel osobním vozidlem zn. Peugeot na chodník, kde se ze vzdálenosti několika metrů rozjel proti 31 letému muži a narazil do něj. Vozidlo poté havarovalo do ocelové dopravní značky. Po slovní rozepři, která mezi účastníky následovala, měl obviněný poškozeného navíc napadnout nožem. Ten naštěstí vyvázl bez vážného zranění. Policisté v rámci trestního řízení zajistili i vozidlo obviněného, neboť sloužilo jako zbraň použitá ke spáchání trestného činu. V případě rozhodnutí soudu může tato skutečnost vést k propadnutí věci. Motivem uvedeného jednání byly osobní spory mezi muži, kteří si nebyli neznámí. Za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody od 3 do 10 let.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 10. 7. 2018 ve 12:45
-----------------------------------------------------------------------------------------

Královéhradečtí policisté včerejšího dne krátce po 18. hodině přijali oznámení o sražení chodce osobním vozidlem, při kterém došlo ke zranění muže. Vzhledem k tomu, že řidič s vozidlem se na místě již nenacházel, tak po něm byla aktivována pátrací akce. Policisté řidiče zadrželi přibližně 3 hodiny po události.

V současné době probíhají prvotní úkony trestního řízení a kriminalisté zjišťují okolnosti případu, z tohoto důvodu nelze zatím poskytovat bližší informace.

kpt. Ondřej Moravčík
4.7.2018; 14:05 hod.

vytisknout  e-mailem