Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Vandalovo řádění v HK

HRADECKO - Výsledek - 15 poškozených zrcátek u aut. 

AKTUALIZACE: Díky poskytnutému kamerovému záznamu a výborné místní znalosti policisté po 4 dnech dopadli a zadrželi podezřelého muže z vandalství. Je jím 39letý muž z tzv. třetího státu, který je v současné době již obviněn z trestného činu poškození cizí věci. Z vyšetřování vyplynulo, že auta měl rozbít kovovou trubkou se sedlem, kterou našel na zemi, a krátce poté, co opustil protialkoholní záchytnou stanici, kam ho policisté opilého převezli po nevhodném chování na veřejném prostranství u Hlavního nádraží v Hradci Králové. 
Celková škoda byla vyčíslena na více než 180 tisíc korun.

por. Iva Kormošová, 5.6.2023, 14.15
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Včera ráno (17.5., 5.15) jsme na lince 158 přijali oznámení o poškozených min. 5 zrcátek u osobních aut, která jsou zaparkovaná v ulici Kampelíkova v Hradci Králové. Na místě policisté zjistili, že poškozených aut je celkem 15 a všechna mají rozbitá zpětná zrcátka na straně řidiče. 
Škoda není zatím přesně vyčíslená, ale předpokládá se, že půjde do desetitisíců. Policisté místo zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za což pachateli, po kterém intenzivně pátrají, hrozí až roční vězení.
Žádáme občany, kdo si všiml v uvedené ulici podezřelé osoby pohybující se okolo aut, nebo by mohl poskytnout jakoukoliv informaci vedoucí k objasnění případu, ať zavolá na linku 158.

por. Iva Kormošová
18.5.2023, 11.30

Odkazy do noveho okna

Poškozená zrcátka

Poškozená zrcátka 

Detailní náhled

Poškozená zrcátka

Poškozená zrcátka 

Detailní náhled

Poškozená zrcátka

Poškozená zrcátka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem