Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE V.: Části lidského těla nalezené ve Vltavě

Intenzivní pátrání stále pokračuje. 

Dnes, minutu před třináctou hodinou, oznámili strážníci z poříčního oddílu městské policie nález části lidského těla u Barrandovského mostu na Praze 5. Stejně jako včera vyjeli na místo policisté z poříčního oddělení, výjezdová skupina kriminalistů, detektivové pražského krajského ředitelství a služební lékař. Kriminalisté provedli ohledání místa nálezu a zajistili potřebné stopy. Okolnosti možné souvislosti s nálezem ze včerejšího dne budou samozřejmě předmětem dalšího vyšetřování. Detektivové budou nyní čekat na výsledky soudní pitvy a následných odborných expertiz, zejména v oboru antropologie a genetika.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 10. října 2013
 
AKTUALIZACE: V rámci prošetřování nálezu druhé části lidského těla kriminalisté včera celé odpoledne propátrávali široké okolí. Speciálně vycvičený služební pes pak v podvečerních hodinách objevil podezřelý igelitový pytel, který se nacházel na břehu řeky, v prostoru mezi prvním a druhým nálezem. Když detektivové pytel otevřeli, zjistili, že obsahuje další část lidského těla, kterou s ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme specifikovat. Všechny tři nálezy budou nyní zkoumat specialisté na genetiku, antropologii a také patologové. V pátrání po širokém okolí místa nálezu, budou kriminalisté pokračovat samozřejmě i dnes, a to zejména ve spolupráci s poříčním oddělením, speciální pořádkovou jednotkou a také policejními psovody.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 11. října 2013
 
AKTUALIZACE II.: V rámci pátrací akce, která probíhala od časných ranních hodin, objevili kriminalisté krátce před polednem další část lidského těla. Horní končetina se nacházela nedaleko Barrandovského mostu na levém břehu řeky naproti kempu Kotva. Na místě jsou nyní detektivové pražského krajského ředitelství a služební lékař. Pátrací akce, která stále probíhá, se účastní desítky policistů. Zejména policejní psovodi, poříční oddíl a speciální pořádková jednotka. Kriminalisté  také spolupracují s povodím Vltavy, kdy prověřovali kanalizační výpustě a průplavky, vše s negativním výsledkem.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. - 11. října 2013
 
AKTUALIZACE III.: Kriminalisté krátce po čtrnácté hodině v rámci pátrací akce nalezli další, v pořadí již pátou, část lidského těla. Jednalo se o část dolní končetiny. Pátrání stále pokračuje jak ve vodě, tak na břehu a v přilehlém okolí. V terénu pracují čtyři desítky policistů včetně psovodů a poříčního oddíllu. Na místě jsou nadále i detektivové z pražské mord party, kteří usilovně pracují na zajišťování stop a prověřují souvislosti mezi jednotlivými nálezy.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. - 11. října 2013
 
AKTUALIZACE IV.: Před půl pátou odpoledne vylovili kriminalisté z řeky Vltavy další igelitový vak. V něm pak objevili torzo lidského těla. Igelitový pytel byl zhruba ve stejné úrovni jako ostatní části nalezené včera a dnes. O jaké pohlaví se jedná, objasní až nařízená soudní pitva.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. - 11. října 2013
 
AKTUALIZACE V.: Pražští policisté, napříč všemi službami, propátrávali během uplynulého víkendu nejen místa nálezu částí lidského těla, ale i široké okolí. Ve směru proti proudu propátrali oblast až po soutok Berounky s Vltavou, ve směru po proudu pak úsek od Veslařského klubu na Smíchově po Libeňský most. Do akce se zapojilo na čtyři desítky policistů, od kriminální služby, psovodů, policistů speciální pořádkové jednotky až po poříční oddíl včetně potápěčů.  Zaměřili se nejen na Vltavu, ale také přilehlé břehy, místa možného záchytu, průplavky a kanalizační výpustě. Intenzivní pátrání dnes pokračuje v oblasti Troji, kde policisté prověří místa odstavených lodí a slepé rameno Vltavy. Dle předběžného sdělení kriminalistů, části lidského těla s největší pravděpodobností patřily ženě ve věku 20 – 30 let, vyššího vzrůstu okolo 170 – 190 centimetrů, zvláštním znamením je to, že žena měla na pravé straně podbřišku jizvu po operaci slepého střeva. Mnohem konkrétnější informace budou mít kriminalisté k dispozici v následujících dnech, jakmile se dozví výsledky odborných zkoumání zejména z oboru antropologie a genetika.
 

npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. - 14. října 2013

 AKTUALIZACE KE DNI 22. 5. 2014

Můžeme potvrdit, že díky usilovné práci detektivů pražského krajského ředitelství se již podařilo zjistit totožnost zavražděné ženy. Nicméně s ohledem na probíhající vyšetřování, a zejména s ohledem na rodinu, se v současné chvíli nebudeme vyjadřovat k jakýmkoliv podrobnostem tohoto případu.

npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. - 22. května 2014

 

vytisknout  e-mailem