Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Územní odbor Hradec Králové se stěhuje

Dočasným sídlem je objekt bývalé banky na Ulrichově náměstí 

V těchto dnech se dokončuje stěhování územního odboru Hradec Králové z původního objektu v Mrštíkově ulici do nových a dočasných prostor na Ulrichově náměstí (Steinského palác, GPS: 50.210988N, 15.822291E).

ÚO Hradec KrálovéÚO Hradec Králové

Telefonické kontakty na sídlo územního odboru Hradec Králové: https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-policie-vck-uzemni-odbory-a-obvodni-oddeleni-kontakty-na-uzemni-odbor-hradec-kralove.aspx 

mjr. Magdaléna Vlčková
21.9.2023

----------------------------------------------------------------------------------

Od pondělí 18. září 2023 se z technických důvodů přesouvá hradecké kontaktní místo odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje ze stávajících prostor na adrese Mrštíkova 541, Hradec Králové, na adresu:

Gočárova třída 1653
500 02 Hradec Králové

GPS: 50.2113676N, 15.8097285E

Jedná se o budovu Policie ČR obvodního oddělení Hradec Králové 1. 
Vchod pro žadatele je z levého boku budovy.

Kontakt: tel.:974 526 300, 974 526 301, 974 526 302, 974 526 306
              email: krph.podatelna@pcr.cz 

Úřední hodiny zůstávají zachovány v původních dnech a časech: pondělí a středa od 8:00 do 17:00 hodin.

Kontakty na další pobočky odboru skužby pro zbraně a bezpečnostní materiál v Královéhradeckém kraji.

mjr. Magdaléna Vlčková
15. 9.2023

--------------------------------------------------------------------

Aktuálně prováděná rekonstrukce objektu územního odboru Hradec Králové neumožňuje zachovat provoz tohoto pracoviště a sním i chod všech agend pro veřejnost.

Z tohoto důvodu jsme začali hledat jiné vyhovující zázemí, které by dočasně poskytlo odpovídající prostory pro agendu řešenou s veřejností, ale bylo by také vhodným zázemím pro policisty a zároveň aby splňovalo bezpečnostní a technické limity.

V rámci hledání takového objektu jsme oslovili v uplynulých týdnech instituce veřejné správy, IZS, ÚZSVM, samosprávy ale i komerční subjekty. Žádný takový objekt, který by splňoval kritéria zázemí pro výkon služby Policie ČR pro celé Královéhradecko, se v krajské metropoli nenachází.

Jediným objektem, který se specifickým podmínkám přibližuje, je budova bývalé banky na Ulrichově náměstí (Steinského palác, GPS: 50.210988N, 15.822291E), jejíž užitná plocha vyjádřená v metrech čtverečných odpovídá v součtu zhruba celkové ploše rekonstruovaného objektu v Malšovicích. Vstup do budovy je bezbariérový a sídlo je dostupné pohodlně MHD.

Jedním z kritérií při hledání dočasného sídla byla nutnost umístit všechny potřebné a veřejností navštěvované agendy, jako je dopravní inspektorát, obvodní oddělení 3, služba kriminální policie a vyšetřování a další, do co nejmenšího počtu objektů, tedy ideálně opět centralizovat na jedno místo. To se podařilo, jen jediné pracoviště, které bylo součástí rekonstruovaného objektu v Mrštíkově ulici, a sice odbor služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, bude umístěno na obvodním oddělení 1 u obchodního centra Aupark.

Přesunutí pracovišť územního odboru Hradec Králové nebude znamenat žádné omezení akceschopnosti Policie ČR, telefonické spojení zůstává rovněž zachováno. Toto dočasné působiště plně nahradí (až na přesun zmíněného pracoviště odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál na obvodní oddělení 1) to stávající v Malšovicích.

O zprovoznění nového sídla územního odboru Hradec Králové na Ulrichově náměstí Vás budeme včas informovat. 

mjr. Magdaléna Vlčková
7.9.2023

Zdroj fotografie - včetně perexové: GoogleMaps
Dočasné sídlo územního odboru Hradec Králové - zdroj: GoogleMapsDočasné sídlo územního odboru Hradec Králové - zdroj: GoogleMaps

vytisknout  e-mailem