Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Únos dítěte

HRADECKO - Policie žádá veřejnost o spolupráci. Šetřením byly získány informace, že by otec s dcerou mohl opustit území ČR. 

Policie  ž á d á  občany, aby veškeré informace k níže uvedenému případu sdělili Polici ČR v Hradci Králové, tel.: 974  522 012, nebo Službě kriminální policie a vyšetřování Územního Odboru Policie ČR v Hradci Králové, tel.: 974 526 455, popřípadě na linku 158, nebo nejbližší služebně policie České republiky.

Dne 25.6.2016 v odpoledních hodinách byl podezřelý muž se svojí dcerou   plaveckém bazénu v Hradci Králové na základě usnesení KS v Ostravě, který mu umožňuje styk s dcerou po dobu 3 hodin jednou za 14 dní. Kolem 16.50 hodin obelstil bývalou manželku a jí najatou ochranku a s dcerou uprchl zadním východem plaveckého bazénu. Do současné doby dceru matce nevrátil. Zdržuje se s ní na neznámém místě. K útěku zřejmě využil vozidlo Renault Thalia, červené barvy, RZ: 3Z3 9254.

Po muži s vozidlem a jeho dceři  jsme vyhlásili pátrání, dítě bylo zaneseno také do tzv. Schengenského informačního systému. Na podezřelého  muže je vydán předběžný souhlas se zadržením.

Dívenka je vysoká 116 až 120 cm, má hnědé rovné vlasy po ramena a zelené oči. Na sobě měla tzv. overal -  riflové kraťasy modré barvy a světlý vršek s růžovo -fialovými kytičkami.

Muž má černé, místy prošedivělé vlasy a zelené oči. Na sobě měl tříčtvrteční kalhoty hnědé barvy a modré tričko s límečkem.

Pohřesovaná dívka - více zde         Hledaný muž - více zde

Za přečin „únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou“ hrozí v tomto případě až 3letý pobyt za  mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
29. 6. 2016, 09:45
 

vytisknout  e-mailem