Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

AKTUALIZACE: Tragický začátek víkendu

PARDUBICKO – Čtyři muži přišli při nehodě o život. 

Foto PČR z místa dopravní nehodyFoto PČR z místa dopravní nehodyTragická dopravní nehoda dnes krátce před půl druhou hodinou odpolední uzavřela mezi Holicemi a Chvojencem hlavní tah z Východních Čech na Moravu.

Řidič dodávky jedoucí od Holic se v protisměru čelně střetl s nákladním vozidlem. Následkem střetu utrpěl spolu se třemi spolujedoucími muži smrtelné zranění. Další dva členové posádky byli zraněni a transportováni do fakultní nemocnice. Pětatřicetiletý řidič nákladního vozidla se nezranil. Dechovou zkouškou na alkohol a testem na přítomnost návykových a psychotropních látek jsme u něho jejich přítomnost vyloučili.

V místě nehody jsme silnici č. I/35 zcela uzavřeli a dopravu odkláněli po objízdných trasách. Provoz byl plně obnoven v devět hodin večer.

Prověřováním nehody jsme zjistili, že řidič dodávkového vozidla měl při jízdě v protisměru předjíždět jiný automobil. Žádáme řidiče tohoto auta, aby se nám přihlásil na linku 158 nebo na telefonní číslo 725 871 031.

Řidiči buďte na svých cestách obezřetní a dodržujte pravidla silničního provozu. O víkendu před dnem Památky zesnulých počítejte s možným zvýšeným provozem a vyjetím málo vyježděných řidičů.

30. října 2020
por. Mgr. Lenka Vilímková  

vytisknout  e-mailem