Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Spor řešil střelbou

KRAJ - Pokus dvojnásobné vraždy na Jičínsku 

AKTUALIZACE 3.9.2012:

Výsledky soudní pitvy jednoznačně prokázaly, že mrtý 51letý muž zemřel na následky střelného zranění.

V odpoledních hodinách soudce okresního soudu rozhodl o vazebním stíhání obviněného muže.


 
V sobotu 1. 9. krátce po půl druhé odpoledne zavolali na tísňovou linku náhodní svědci, že v obci Tetín na Jičínsku střílí nějaký muž. Přivolaní policisté zjistili, bohužel, tragické následky této střelby. Na místě nalezli 51letého mrtvého a 54letého těžce zraněného muže, oba z Trutnovska. Zraněný muž byl se střelným poraněním letecky okamžitě transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Podle dosud zjištěných informací pracovali oba muži v době tragédie na demontáži foliovníku. Na tuto práci si je najal majitel pozemku, na kterém foliovník stál. Během práce za nimi přišel muž, který se s nimi z důvodu zřejmě dlouhodobých majetkových sporů se současným majitelem pozemku, dostal do slovní rozepře. Konflikt vyvrcholil po té, co si muž došel do svého domu pro pravděpodobně legálně drženou dlouhou střelnou zbraň a na pracující muže začal střílet. Pak se podle zjištěných informací vrátil zpět do svého domu. Tam ho také zadrželi jičínští policisté.

Kriminalisté začali tragédii okamžitě intenzivně vyšetřovat. Ve věci zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání zločinu pokusu dvojnásobné vraždy, ze kterého je podezřelý 55letý zadržený muž.

Zda mrtvý muž zemřel na následky střelných zranění, prokáže až nařízená soudní pitva. 

V neděli 2. 9. ráno před 9. hodinou sdělil vyšetřovatel 55letému zadrženému muži obvinění ze zločinu pokus dvojnásobné vraždy a zahájil tak jeho trestní stíhání. V průběhu dnešního dne zároveň připraví podnět k rukám státního zástupce na jeho vzetí do vazby. Výsledek nařízené soudní pitvy mrtvého muže bychom měli znát v průběhu pondělí.

Obviněnému muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně i trest výjimečný.

mjr. Mgr. Ivana Ježková
1. 9. 2012, 20:30

vytisknout  e-mailem