Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Při požáru garáže nalezen muž bez známek života

PŘÍBRAM - Příbramští kriminalisté prošetřují důvody vzniku požáru řadové garáže, při jejímž hašení byl uvnitř nalezen mrtvý muž. 

Aktualizace:

V souvislosti se zjišťováním příčiny požáru řadové garáže, v níž byl nalezen mrtvý muž, ohledávali policisté místo i se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Tento úkon byl negativní, pes neidentifikoval žádné ohnisko, či akcelerant.

Současně byla nařízena soudní pitva ke zjištění příčiny smrti muže nalezeného v garáži. Podle jejich předběžných závěrů zemřel z důvodu akutní otravy oxidem uhelnatým.

Prošetřování případu nadále pokračuje. Kriminalisté budou, i ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů, zjišťovat příčinu požáru, ale i okolnosti spojené s nálezem mrtvého muže.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
3. prosince 2021

_________________________________________________________________________________________________________________

Ve čtvrtek, krátce před jednou hodinou ráno, přijali policisté oznámení o požáru jedné z řadových garáží v ulici Březnická, část Příbram IV. Na místě zasahovali hasiči, kteří při likvidaci požáru nalezli uvnitř garáže muže bez známek života. Na místě prováděli ještě v noci šetření i kriminalisté z Příbrami, kteří budou tuto záležitost prošetřovat.

Podle všeho měli objekt garáže využívat lidé bez domova, obětí požáru je zřejmě rovněž osoba z této bezdomovecké komunity. Požár garáže oznámil policistům právě jeden z mužů, který ji obýval a který poskytl "azyl" před zimou muži, který byl při hašení požáru nalezen uvnitř bez známek života.

Dnešního dne budou kriminalisté pokračovat v šetření okolností požáru a zjišťovat důvod jeho vzniku. Na místě dnes proto  bude pracovat i speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření.

V souvislosti s nálezem muže bez známek života nařídili policisté provedení soudní pitvy, která by měla osvětlit příčinu jeho smrti.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
2. prosince 2021

vytisknout  e-mailem