Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Prezidentské volby 2018

KRAJ - Na klidný průběh voleb dohlédnou policisté 

AKTUALIZACE:

V průběhu prvního i druhého kola prezidentských voleb policisté v Královéhradeckém kraji přijali pouze drobné podněty a poznatky, které zaevidovali a rovněž i prověřili. Během preventivního bezpečnostního opatření nedošlo k žádné mimořádné události, která by vážným způsobem narušila průběh prezidentských voleb nebo veřejný pořádek.

nprap. Aleš Brendl
27. ledna 2018, 17:30

______________________________________

V lednu 2018 se konají v ČR prezidentské volby. První kolo se koná 12. a 13. ledna 2018. Pokud žádný z kandidátů nezíská nadpoloviční počet hlasů, ve dnech 26. a 27. ledna 2018 se uskuteční druhé kolo.

Z preventivních důvodů se na klidný průběh voleb zaměří také Policie ČR. Policisté budou již tradičně na hladký a nerušený průběh voleb dohlížet po celém Královéhradeckém kraji. Preventivní opatření bude zaměřeno na oblast ochrany veřejného pořádku, a to ve spolupráci s okrskovými volebními komisemi na Královéhradecku, Jičínsku, Náchodsku, Rychnovsku a na Trutnovsku. Policisté zde budou monitorovat okolí volebních místností, aby byl zajištěn klidný průběh voleb. Jejich úkolem bude rovněž přijímání nezbytných opatření k odstranění případných negativních jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. 

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 11. 1. 2018 V 11:10

vytisknout  e-mailem