Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE: Přepadená banka na Vinohradech

Lupič s pistolí ukrytou v bundě odešel směrem do centra města.  

Dnes v deset hodin a jednatřicet minut přijal operátor tísňové linky 158 informaci o tom, že neznámý muž přepadl bankovní ústav v pražských Vinohradech. Asi padesátiletý muž, vysoký 180 centimetrů, přistoupil k pokladnímu, podal mu obálku a požadoval vydání finanční hotovosti. Přitom odkryl klopu kabátu, ve které měl uschovanou stříbrnou pistoli. Pokladní v obavě o svůj život vydal několik desítek tisíc a muž odešel směrem do centra metropole.
 
Na místo vyrazili policisté z okolí a kriminalisté z třetího policejního obvodu zabývající se loupežemi. Ti v současné chvíli ohledávají místo činu, zjišťují svědky loupeže a zajišťují kamerové záznamy z banky a okolí.
 
K popisu hledaného muže: muž je ve věku kolem padesáti let, vysoký asi 180 centimetrů. Byl oblečený do jarní bundy nebo kabátu bílé nebo béžové barvy a na hlavě měl tmavě modrou čepici s kšiltem a nápisem Praha. Zvláštním poznávacím znamením lupiče je brada obvázaná obinadlem či olepená náplastí.
 
Jakékoliv informace k hledanému muži, zejména jeho pohybu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 7. 5. 2014
 
Aktualizace z 9. 5. 2014:
Kriminalistům z pražské Palmovky, kteří případ loupeže vyšetřují, se podařiko zajistit kamerový záznam z bankovního ústavu, na kterém je zachycený podezřelý muž při přepadení. V souvislosti s tímto skutkem proto žádají veřejnost o pomoc při pátrání. V případě, že někdo muže na fotografiích nebo videozáznamu pozná, ať okamžitě kontaktuje bezplatnou tísňovou linku 158 a přispěje tak k dopadení lupiče, kterému za spáchání trestného činu loupeže hrozí až desetileté vězení.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 9. 5. 2014
 
 
Odkazy do noveho okna

Muž přepadl pokladního banky

Muž přepadl pokladního banky 

Detailní náhled

Muž přichází k pokladně

Muž přichází k pokladně 

Detailní náhled

Muž se zbraní v ruce

Muž se zbraní v ruce 

Detailní náhled

Muž vyhrožuje použitím zbraně

Muž vyhrožuje použitím zbraně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem