Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Požár obchodního domu v Benešově zničil na 2 desítky obchodů

BENEŠOVSKO - Škoda se pohybuje v desítkách milionů korun. 

AKTUALIZACE č.6
Policisté již znají totožnost obou chlapců, po kterých pátrali jako po možných důležitých svědcích. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. října 2023

---------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE č.5
Benešovským kriminalistům se před několika týdny podařilo z datového uložiště získat ještě několik kamerových záznamů a vyslechnout několik osob, které se na kamerových záběrech v době kolem vzniku požáru pohybují. Hledali 5 žen, které mohly být důležitými svědkyněmi. Všechny ženy se po zveřejnění fotografií policistům samy ozvaly a policisté je již vyslechli. Podařilo se získat ještě část dalších záběrů, kde se na schodišti pohybují dva chlapci. Stejně tak, jako již vyslechnuté ženy, by chlapci mohli být pro policisty důležitými svědky a poskytnout případné důležité svědectví nebo informace, které by mohly pomoci s objasněním vzniku požáru. Žádáme chlapce na fotografii, aby se benešovským kriminalistům ozvali na tel. číslo 606 691 232. Stejně tak žádáme i ostatní, kteří by důležité svědky na fotografii poznali, aby se ozvali taktéž na uvedené číslo.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. října 2023

-------------------------------------------------

AKTUALIZACE č.4
Všechny ženy na fotografiích se nám již samy přihlásily. Děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
15. září 2023

-----------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE č.3
Policistům se nyní podařilo z datového uložiště získat ještě několik kamerových záznamů a vyslechnout několik osob, které se na kamerových záběrech v době kolem vzniku požáru pohybují. Potřebovali by ale vyslechnout ještě 3 ženy na fotografiích, které nemájí ztotožněné. Právě ony by mohly poskytnout případné důležité svědectví nebo informace, které by mohly pomoci s objasněním vzniku požáru. Žádáme ženy na fotografiích, aby se benešovským kriminalistům ozvaly na tel. číslo 606 691 232. Stejně tak žádáme i ostatní svědky, kteří by důležité svědkyně na fotografiích poznali, aby se ozvali taktéž na uvedené číslo.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. září 2023

------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE č. 2:
Důležití svědci, které jsme zveřenili na kamerových záznamech 18. listopadu 2022 se nám díky medializaci a sdílení příspěvku a videa sami ozvali a poskytli nám důležité informace, za což velmi děkujeme.

I nadále žádáme případné další svědky, kteří se v době mezi 16:00 - 16:13 (dne 14. listopadu 2022) pohybovali poblíž nebo uvnitř vietnamské prodejny oblečení a drogerie v 1. patře, aby se policistům s důležitými informacemi ozvali na linku 158 nebo přímo benešovským kriminalistům na tel. číslo606 691 232.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
22. listopadu 2022

-----------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE:
Kamery zachytily dvě nezletilé osoby (pravděpodobně chlapce a dívku v růžové sukni), které mohly začínající požár uvnitř obchodu zaznamenat. Policisté by proto s oběma potřebovali mluvit a k celé věci je vyslechnout. Právě oni mohou být velmi důležitými svědky a mohli by policistům pomoci s objasněním celé události. 

Žádáme dívku a chlapce, případně další osoby, které by je na záznamu poznaly, stejně tak žádáme i případné další svědky, kteří se v době mezi 16:00 - 16:13 pohybovali poblíž nebo uvnitř vietnamské prodejny oblečení a drogerie v 1. patře, aby se policistům s důležitými informacemi ozvali na linku 158 nebo přímo benešovským kriminalistům na tel. číslo606 691 232.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
18. listopadu 2022

-------------------------------------------------------------------------

Všechny složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly v pondělí 14. listopadu 2022 krátce po 16. hodině do obchodního domu v ulici Vnoučkova v Benešově.

Tam došlo k požáru v jednom z obchodů v prvním patře. Následně se ale požár rozšířil a zničil na dvě desítky obchodů v prvním a druhém patře.

Požár se hasičům podařilo uhasit v brzkých ranních hodinách dne 15. listopadu 2022. Po dohašení požáru na místě začali pracovat kriminalisté společně se znalci Kriminalistického ústavu, kdy provedli dokumentaci celého místa, a to včetně zadokumentování místa za využití dronu.

Benešovští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Předmětem dalšího šetření policistů bude zjistit, zda požár vzniknul nedbalostním jednáním, úmyslně nebo za jeho vznikem stojí technická závada.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. listopadu 2022

vytisknout  e-mailem