Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

AKTUALIZACE - Požár na Barrandově

Policisté zdatně asistovali hasičům při likvidaci požáru v areálu Barrandovských ateliérů. 

Krátce před půl šestou vyjíždělo hned několik policejních hlídek spolu s hasiči k oznámenému požáru v areálu Barrandovských ateliérů. Policisté neprodleně uzavřeli nejbližší okolí a vymezili bezpečný perimetr, tak aby co nejvíce usnadnili hasičům jejich práci. Těm nakonec policie poskytla i potřebnou techniku v podobě policejních stříkačů a vrtulníku. Na samotném zásahu se tak podílely desítky policistů z různých útvarů a služeb, včetně poříčního oddílu policie, který zajišťoval doplňování vody do speciálního hasicího vaku vrtulníku.

Krátce před osmou hodinou se podařilo hasičům dostat požár pod kontrolu a policejní cisterny s vrtulníkem nebylo už dále potřeba. Pro policisty však celá věc zdaleka nekončí. Nadále budou požářiště i jeho nejbližší okolí střežit a to až do ranních hodin, kdy se na místo vrátí vyšetřovatelé a budou zjišťovat samotnou příčinu požáru. Výši škody prozatím kriminalisté odhadují na 100 milionů korun.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 26. srpna 2016

AKTUALIZACE:

K Barrandovkým ateliérům se dnes dopoledne vrátili vyšetřovatelé. Ti s využitím speciálně vycvičeného psa pátrali po akcelerantech hoření a snažili se stanovit příčinu požáru. Ani po několika hodinách nedospěli k jednoznačnému závěru. Rozhodli se proto přizvat specialistu z Kriminalistického ústavu v Praze. Samotnou příčinu požáru tak nejspíš odhalí až odborná znalecká zkoumání.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 27. srpna 2016
 

vytisknout  e-mailem