Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Policisté žádají veřejnost o spolupráci

LIBERECKO – Poznáváte muže na fotografiích? 

Aktualizace ze dne 30. května 2018:

V závěru měsíce dubna 2018 jsme informovali a současně žádali veřejnost o spolupráci ve věci ustanovení dvou osob, jejichž svědectví mohla policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění dvou případů krádeže jízdních kol.
Ze dne 24. dubna jsou na obvodním oddělení v Hrádku nad Nisou vedena dvě oznámení o odcizení jízdních kol u haly budovy nádraží ČD. Pachatelé v té době přestřihli lankové zámky, nasedli na kola, se kterými posléze odjeli ve směru ke státní hranici. Škoda přesáhla částku 11 tisíc korun.

Především v rámci činnosti společných mezinárodních hlídek českých a polských policistů v příhraničních oblastech se podařilo osobu ustanovit a ztotožnit. Jelikož je i na území cizího státu k této osobě vedeno trestní řízení, navrhl policejní orgán spisový materiál, podle ustanovení zákona o mezinárodní justiční spolupráci ve věcech trestních, předat do Polské republiky.

30. května 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý 24. dubna v ranních hodinách se dva dosud neustanovení muži dopustili krádeže jízdních kol v Hrádku nad Nisou.
Ze stojanu pro jízdní kola u vstupní haly do budovy nádraží ČD v ulici Nádražní, odcizili dvě pánská horská kola.
Policisté vyšetřující tento případ předpokládají, že oba muži „pracovali“ společně. Jakmile první z nich přestřihl lankový zámek a nasedl na kolo, druhý z mužů v podstatě provedl totéž a z místa odjel stejnou cestou.
Fotografie pořízené z kamerového systému dokládají přibližný směr jízdy obou mužů. Shodně se pohybovali ven z města, ve směru k hraničnímu přechodu s Polskem.

První z mužů měl na sobě černé šusťákové nebo teplákové kalhoty, šedou mikinu s kapucí a bílo -šedou obuv. Měl krátké blond vlasy s tzv. ostrůvkem delších vlasů od čela až po temeno hlavy. Přibližně 30 letý muž z místa odjel na pánském horském kole značky Kellys, zelené barvy, s černými blatníky a černým nápisem Kellys na rámu kola.

Druhý z mužů měl na sobě černé kalhoty, šedou mikinu na zip s kapucí, s tmavým nápisem vlevo na hrudi. Muž měl krátké tmavé vlasy a byl ve věku kolem 30 let. Z místa odjel na pánském horském kole značky Superior Jet 29, černé barvy.

Celková škoda na obou odcizených horských kolech přesáhla 11tisíc korun.

Policisté žádají veřejnost o spolupráci.
Kdo na fotografiích pozná některého z mužů nebo má informace o jejich výskytu či totožnosti, nechť se přihlásí policistům buďto prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 nebo na tel. čísle 974 473 700, případně na kterékoli služebně Policie ČR.
Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění obou případů a zásadním měrou mohou dopomoci ke zjištění totožnosti obou mužů.

30. dubna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem