Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE: Pokoušel se vybrat peníze z bankomatu

KLADENSKO – Poznáváte muže na fotografii? 

AKTUALIZACE:

Děkujeme všem občanům a médiím za sdílení, kladenští policisté již znají totožnost muže.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
31. října 2022

____________________________________________________________________________________________________________

Kladenští policisté od konce července letošního roku se zabývají případem týkající se přisvojení peněženky s osobními doklady a platebními kartami s následným pokusem o výběr hotovosti dosud nezjištěným mužem, po jehož totožnosti pátrají. 

Ten je podezřelým z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, čehož se podle dosavadního šetření dopustil tím, že v době od 16:15 hodin dne 26. července do odpolední půl čtvrté následujícího dne, na blíže nezjištěném místě v Kladně, si neoprávněně přisvojil peněženku s osobními doklady a třemi platebními kartami poškozeného muže. Poté se pokusil 27. července cizí platební kartou o výběr finanční hotovosti z bankomatu, což se mu ale nepodařilo.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, který byl zachycen na kameře bankomatu. Pokud ho poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte nás, prosím, na tísňové lince 158 nebo popřípadě kontaktujte jakoukoliv policejní služebnu.

Děkujeme předem za jakékoliv informace, které by nám pomohly k dopadení podezřelého muže a tím i k objasnění celého případu.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
25. října 2022

vytisknout  e-mailem