Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Pobodaná partnerka skončila v péči lékařů . . .

KRAJ - Krajští kriminalisté řeší napadení a zranění partnerky jako vraždu ve stadiu pokusu. 

V souvislosti s pobodáním 39leté ženy již krajští kriminalisté v neděli, ve večerních hodinách, sdělili jejímu o rok staršímu partnerovi, který ji měl napadnout a nožem způsobit vážná zranění, obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, podle § 140 odst. 1 trestního zákoníku.

Dnešního dne pak bude ze strany policie podán státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného muže do vyšetřovací vazby, a to aby se neskrýval před trestním stíháním a aby trestnou činnost neopakoval.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
5. února 2024

________________________________________________________________________________________________________________

V neděli, krátce před čtvrtou hodinou ráno, přivolával 40letý muž záchranáře ke své partnerce, kterou měl, jak sám na tísňové lince sděloval, napadnout nožem a způsobit jí vážná zranění.

Kromě Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje vyjely do jednoho z panelových domů na Benešovsku, kde k potyčce došlo, také policejní hlídky. Uvnitř bytu se nacházela vážně zraněná 39letá partnerka muže, kterou zdravotníci okamžitě transportovali do zdravotnického zařízení, kde musela podstoupit chirurgický zákrok.

Muž, který volal na tísňovou linku a svou o rok mladší partnerku měl vážně pobodat, je v současné době v režimu zadržení, umístěný v policejní cele.

Ihned na místě incidentu si celou záležitost převzali do své gesce krajští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu.

V současné době probíhají potřebné úkony trestního řízení.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
4. února 2024

vytisknout  e-mailem