Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Pátrání po pohřešovaném muži ukončeno

NÁCHODSKO - Policisté hledali muže v členitém terénu Pekelského údolí. Našli jej bez života. 

Pátrání PekloPátrání Peklo/Foto Policie ČRAKTUALIZACE - Policie ukončila pátrání po pohřešovaném muži. V pondělí 12. 3. 2018 odpoledne při dalším propátrávání terénu v Pekelském údolí našla policejní hlídka tělo muže bez známek života pod vyhlídkou jedné ze skal v nepřístupném terénu. Později už mohli potvrdit, že jím bohužel byl pohřešovaný. Muž zemřel na následky úrazu po pádu z výšky. Okolnosti úmrtí jsou předmětem šetření, prvotním ohledáním však nebyla zjištěna účast jiné osoby.
por. Mgr. Eva Prachařová, 13. 3. 2018 v 8:30

Od sobotních odpoledních hodin 10. 3. 2018 policisté pátrají po 45letém muži z Nového Města nad Metují. Muž odjel z domoval již toho dne ráno a nedal o sobě žádnou zprávu, pozdě odpoledne našli policisté jeho vůz zaparkovaný v polích u Přibyslavi, muže však nikoli. Místo, kde našli zaparkovaný vůz se nacházelo nedaleko velmi členitého zalesněného terénu Pekelského údolí.

Od nedělních ranních hodin policie proto vyhlásila pátrací akci, k pátrání povolali specializovaný tým STOPA a také vrtulník s termovizí, který nad údolím kroužil též již v noci. Pátrání vrtulníku s termovizí nad nepřístupnými svahy údolí řeky Metuje, ani pozemní propátrání terénu příslušníky za pomoci psů však nepřineslo žádný výsledek. Pátrací akce se zúčastnilo pět desítek policistů, strážníků a dalších specialistů. Vzhledem k tomu, že muž je aktivní sportovec a běžec, policie se nadále zaměřila na pátrání v širším okolí a spolupracuje i s polskou policií a okolními regiony.

V případě, že by kdokoli věděl, kde se pohřešovaný muž nachází, nebo o tom měl nějaké informace, ať je neprodleně sdělí na linku 158.

Údaje k pohřešovanému najdete také zde.
(V případě, že je odkaz nefunkční, již osoba není v pátrání a její osobní údaje jsou nadále chráněny zákonem na ochranu osobních údajů).

por., Mgr. Eva Prachařová
12. 3. 2018 v 8:00

vytisknout  e-mailem