Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - ODMĚNA ZA INFORMACE - Kriminalisté zjišťují, kdo zranil a trýznil zhruba tříletého psa

PŘÍBRAM - Hledáme svědky, kteří pomohou objasnit skutek kvalifikovaný jako týrání zvířat. 

POLICISTY KONTAKTOVAL DALŠÍ DÁRCE FINANČNÍ ODMĚNY

Na případ brutálně napadeného psa reagoval další občan, který by rád přispěl k rychlému dopadení osoby, která 3letého psa zranila a oblepila lepící páskou. 

I tento muž, který chce zůstat v anonymitě, nabízí částku 10 tisíc korun za informace, které zásadním způsobem přispějí k objasnění zavrženíhodného činu.

Od zveřejnění tohoto případu nabízí již tři občané v součtu třicet tisíc korun k rychlému dopadení pachatele. Pokud tedy někdo disponuje informacemi, které budou přínosné pro objasnění případu, ať kontaktuje policisty na tísňovou linku 158, případně se osobně obrátí na kriminalisty v Příbrami. Informace je možné poskytnout i písemně, na e-mail: krps.kr.otp@pcr.cz

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
9. srpna 2022

_______________________________________________________________________________________________________________

ZA INFORMACE K OBJASNĚNÍ PŘÍPADU BRUTÁLNÍHO NAPADENÍ PSA NABÍDLI DVA OBČANÉ DESETITISÍCOVÉ ODMĚNY

Příbramští kriminalisté stále pracují na dopadení konkrétní osoby, která měla zmrzačit teprve 3letého psa, nalezeného koncem července v Bohutíně na Příbramsku.

Případ není lhostejný mnoha lidem, kteří prostřednictvím sociálních sítí vyjadřují svou účast. Krátce po medializaci události se přímo na policii, nezávisle na sobě, obrátili také dva občané (muž a žena), kterým osud psa, ale i událost celkově, není lhostejná. Jak muž, tak i žena, nabídli finanční odměnu 10 tisíc korun tomu, kdo poskytne zásadní informace vedoucí k objasnění činu - tedy k dopadení konkrétní osoby, která 3letého křížence zavrženíhodným způsobem trýznila. 

Pokud tedy někdo disponuje informacemi, které budou přínosné pro objasnění případu, ať kontaktuje policisty na tísňovou linku 158, případně se osobně obrátí na kriminalisty v Příbrami. Informace je možné poskytnout i písemně, na e-mail: krps.kr.otp@pcr.cz.

Policisté, kteří případ prověřují, totožnost občanů finančního daru znají a jsou s nimi v kontaktu. 

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
8. srpna 2022

_________________________________________________________________________________________________________________

Poslední červencový den tohoto roku přijali policisté na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu psa, který byl zraněný a ovázaný lepící páskou.

Ještě téhož dne se věcí začali zabývat příbramští kriminalisté, kteří na základě oznámené události zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat podle § 302 odst. 1 trestního zákoníku.

Pes byl nalezen poblíž restaurace v obci Bohutín. Podle všeho se zřejmě jednalo o 3letého křížence nezjištěné rasy, kterému neznámý pachatel oblepil čumák a obě přední nohy k sobě lepící páskou a zranil ho na hlavě a v oblasti ocasu.

Kdo konkrétně mu tato zranění způsobil kriminalisté zjišťují. Přivítali by i možné postřehy, poznatky a informace od svědků. Ti mohou volat na tísňovou linku 158.

V případě, že se podaří zjistit, kdo psa zranil a trýznil, hrozí mu obvinění z trestného činu týrání zvířat a v případě uznání viny před soudem až tříletý trest odnětí svobody.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
3. srpna 2022

vytisknout  e-mailem