Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Informace k dopravě v Jablonci nad Nisou

JABLONEC NAD NISOU – V souvislosti s protestem zemědělců policisté se strážníky zvýší dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v ulicích města. 

AKTUALIZACE z 13. 3. 2024 v 15.00 hodin:

V souvislosti s dnešním protestem zemědělců v Jablonci nad Nisou jsme nemuseli řešit jakékoliv protiprávní jednání. Policisté a strážníci po celou dobu jeho konání především dohlíželi ve městě na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Podařilo se jim také v rámci této služby zajistit klid a veřejný pořádek. Nasazení sil a prostředků v souvislosti s konáním uvedené ohlášené akce bylo naprosto adekvátní k nutnosti zajištění bezpečnosti ve městě, a to především s ohledem na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí

________________________________________________________________________________________________________________


Minulý týden byla svolavatelem na středu 13. března ohlášena akce v podobě protestní jízdy zemědělské techniky po komunikacích ve městě Jablonec nad Nisou.
Vzhledem k této skutečnosti a předpokládané účasti desítek kusů zemědělské techniky (traktorů) policie na tento den zvýší výkon služby na dohled ve frekventovaných místech a především křižovatkách, kterými budou protestující se svými stroji projíždět. V ulicích města budou dohled nad bezpečností a plynulostí provozu také provádět i městští strážníci.

Na základě dosud zjištěných informací je předpoklad, že se zemědělci s traktory začnou do Jablonce nad Nisou sjíždět již v ranních hodinách a dopoledne. V této době by mohly již nastat první dopravní komplikace na příjezdových silnicích do města. Během dopoledne i odpoledne protestující v rámci ohlášených jízd městem zcela jistě ovlivní plynulost silničního provozu, a to především například v prostoru i okolí těchto křižovatek:

  • Podhorská, Chelčického, Pasecké náměstí
  • Palackého, U Přehrady
  • Palackého, Riegrova
  • Riegrova, Harrachovská
  • Harrachovská, Želivského, Ladova, Tovární, Rýnovická
  • Tovární, Liberecká
  • U Zeleného stromu, Pražská, 5. května, Revoluční
  • 5. května, Lovecká, Mostecká, Tržní

Účastníci uvedené protestní akce samozřejmě mají dle zákona povinnost dodržovat zákony o provozu na pozemních komunikacích. Ovšem vzhledem k předpokládanému počtu zemědělské techniky je předpoklad, že svojí jízdou v ulicích města do jisté míry ovlivní plynulost provozu a zvýší i jeho hustotu. Policisté i strážníci budou v rámci zvýšeného dohledu po celou dobu konání protestu dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Na nejfrekventovanějších křižovatkách budou provoz i osobně řídit tak, aby zajistili jeho maximální plynulost.

V souvislosti s touto protestní akcí upozorňujeme řidiče motorových vozidel na možně komplikace v dopravě, které mohou vzniknout i neočekávaně na základě aktuálně vzniklé situace. Současně musíme také upozornit i cestující městskou hromadnou dopravou na možné několikaminutové zpoždění autobusů na linkách MHD, ke kterému může s ohledem na aktuální situaci v dopravě dojít.

nprap. Dagmar Sochorová                                                Jana Fričová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje                             tisková mluvčí, Magistrát města Jablonec nad Nisou
12. 3. 2024

vytisknout  e-mailem