Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Hudební festival z pohledu policie

KRÁLOVÉHRADECKO - "Rock for People 2012" začíná v úterý 3. července 2012  

AKTUALIZACE:
Dne 6. 7. v 9:00 hod.: Policisté šetřili další přestupky na úseku dopravy - jednalo se o 5 alkoholů (vše cca do 0,5 promile) a 1 špatné parkování. Jeden cizinec nahlásil ztrátu mobilního telefonu. Rovněž se vyskytly další falešné vstupenky. V 0:40 vyjeli policisté, hasiči a záchranáři do areálu letiště k oznámení o "sebevraždě". Na místě však zjistili, že jeden z účastníků vylezl na komín, nikolik však z důvodu, aby si sáhl na život, ale že "hledal telefonní signál". Když viděl, co svým jednáním způsobil, z komína slezl a šel spát do stanu. Další oznámení na policii učinil jeden ze "stánkařů", který uvedl, že plní svou občanskou povinnost, neboť má obavy o to, že dojde k trestnému činu - poškození jeho stánku s občerstvením, "okolo kterého se pohybuje pět tisíc podnapilých lidí, mezi nimiž jezdí mladík na čtyřkolce, sběsile mává rukama a řídí evakuaci". Policejní hlídka na místě mj.  zjstila, že několik účastníků fetivalu bylo s drobnými oděrkami, které utpěli při útěku před deštěm, létajícími stany a odpadky, ošetřeno lékařskou službou. Někteří účastníci festivalu, podle zjištění policie, po nočním "maratonu" pomalu festival opuštějí. 

por. Mgr. Lenka Burýšková
tel: 606 742 487

___________________________________________________________________________________________________________________________

Dne 5. 7. v 10:45 hod.: Policisté přijali opět oznámení o výskytu neplatných vstupenek na festival, a to v počtu dalších 12ks. Do současné doby řešili také několik přestupků - 1x ztrátu finanční hotovosti ve výši 2.000 korun z odložené peněženky, 3x přestupek v dopravě - 1x špatné parkování, 2x alkohol, dále přestupek proti občanskému soužití - incident podnapilého účastníka festivalu s ostrahou, ke kterému došlo uvnitř areálu. Policisté rovněž šetřili jednu krádež v obchodním domě, a to odcizení Coca-coly ze strany účastníka festivalu. Včera se také na policisty telefonicky obrátila starostlivá matka 19letého mladíka z Brna, že se jí syn neozývá. Policisté se proto obrátili na pořadatele festivalu, který nechal mladého muže vyhlásit rozhlasem. Ten se matce poté ozval.
 
por. Mgr. Lenka Burýšková
tel: 606 742 487
___________________________________________________________________________________________________________________________

Dne 4. 7. 2012 ve 12:00 hod.:
Policistům bylo do současné doby nahlášeno několik případů o ztrátě osobních dokladů, které zaevidovala na obvodním oddělení. Během včerejšího dne jsme dále přijali oznámení od poškozených účastníků festivalu, týkající se falešných vstupenek. Vstupenky v počtu cca 15 - 20 ks měli poškození  nakoupit přes internet nebo přímo od jedné osoby v Brně za částku od 1.000 do 1.100 korun.  Na tyto vstupenky, označené stejným čárovým kódem, se na festival však podle našich zjištění dostane pouze první "šťastlivec", ostatní lidé se do areálu již nedostanou a musí si zakoupit novou vstupenku. Případ je ze strany policie prošetřován pro podezření z podvodu. Upozorňujeme proto všechny příznivce hudby, aby proto lístky na hudební produkci nakupovali jen na ověřených místech!! V případě, že se s takovým případem setkají, věc by měli neprodleně nahlásit na bezplatnou linku 158.
Dále žádáme účastníky festivalu, kteří se chodí koupat na dva nedaleké písníky u hradeckého letiště, aby byli opatrní při chůzi po silnici (není zde chodník).

por. Mgr. Lenka Burýšková
tel: 602 776 729

__________________________________________________________________________________________________________________________
 
V úterý 3. července 2012 okolo poledne očekáváme do Hradce Králové příjezd účastníků festivalu s hudební produkcí pod názvem „Rock for People 2012“, jehož začátek je ohlášen na 14. hodin. Festival skončí v sobotu dne 6. července 2012 po půlnoci.
 
V této souvislosti, stejně jako v předchozích letech, předpokládáme velkou návštěvnost našich i zahraničních příznivců hudby. Na zajištění hladkého průběhu celé akce se proto denně budou podílet desítky policistů z řad dopravní, pořádkové i kriminální služby. Hlídka dopravní policie bude monitorovat zejména oboustrannou příjezdovou trasu na samotné místo konání - na hradecké letiště.
 
Žádáme proto všechny účastníky, aby v době konání festivalu respektovali dopravní značení  v bezprostředním okolí letiště, kde lze předpokládat zvýšený pohyb nejen motorových vozidel, ale i cyklistů a chodců. Opatrnosti bude nutné zejména dbát v době snížené viditelnosti a v nočních hodinách.
 
čtěte také: "Rock for People 2011" (zpravodajství KŘP Khk)

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 2. července 2012 ve 14:00

 

vytisknout  e-mailem