Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Hradečtí občané si mohou oddechnout

KRÁLOVÉHRADECKO - Komisař rozšířil trestní stíhání obviněných. 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování ÚO Hradec Králové rozšířili v těchto dnech trestní stíhání dvou mužů ve věku 36 let z Hradce Králové a 20leté ženy z Čáslavi. Trojice byla v květnu t.r. obviněná z trestného činu krádeže a z porušování domovní svobody, spáchaného ve spolupachatelství. Jeden z mužů byl rovněž  obviněn i z poškození cizí věci,  druhý pak z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Muži zákona viní obviněné z toho, že od konce roku 2013 do současné doby vnikli do téměř třiceti objektů zejména v Královéhradeckém kraji (více v článku: Hradečtí občané si mohou oddechnout).

Trestní stíhání bylo v těchto dnech rozšířeno o dalších 12 skutků s celkovou škodou přesahující částku 2 miliony korun. Mužům je například kladeno za vinu, že v době od poloviny roku 2013 do měsíce května 2014 opakovaně vnikli do  jedné z restaurací v historickém centru Hradce Králové. Zde postupně odcizili archivní víny za více jak 900 tisíc korun, platební terminály, značkový kávovar v hodnotě 70 tisíc korun, 200 ks ubrusů, 2ks koberců,  7 ks obrazů – olejomalby s motivy žen za více jak 35 tisíc korun, dále recepční stolek, různé měděné segmenty v interiéru, elektroniku a další věci v celkové hodnotě za více jak 1 milion 800 tisíc korun.

Předmětem jejich zájmu byly dále firmy, suterény bytových domů nebo garáže. Část věcí, pocházející z trestné činnosti,  se policistům podařilo zajistit. Jeden z obviněných je v současné době ve výkonu trestu, druhý je stíhán vazebně. Oběma shodně hrozí až 8letý pobyt za mřížemi. Obviněná žena je stíhána na svobodě a hrozí jí až 5let trestu odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 30. června 2014 ve 13:05

vytisknout  e-mailem