Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Hlídejte si lépe své osobní věci

KRÁLOVÉHRADECKO - Nepozornost se skutečně nevyplácí 

Policisté řeší další ztracené peněženky. O jednu přišel včera odpoledne v jednom hradeckém baru 62letý muž, ke kterému se prý u výherního automatu přitiskla neznámá dívka. Muž uvedl, že mu peněženka zmizela z kapsy kalhot. Kromě dokladů a platební karty tak přišel i o finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun. V úterý nad ránem přišel o peněženku také 27letý muž v dalším hradeckém baru. Doplatil na to, že odložil svoji tašku na zem pod barovou židli, kde ji příliš nehlídal. Toho využil neznámý zloděj, který z ní odcizil peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 1.100 korun.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 20. 7. 2016 v 10:50
____________________________________________________________

Odložené kabelky v nákupních košících nebo v restauracích, batohy bez dozoru, volně přístupné peněženky i mobilní telefony... Hradečtí policisté prověřují  v posledních dnech opět několik případů krádeží věcí, o které přišli občané zpravidla díky své nepozornosti. Jen za prvních šest měsíců tohoto roku prověřovali policisté v Hradci Králové celkem 134 takových případů, za stejné období loňského roku se jednalo o 143 případů!


VIDEO - NA KAPSÁŘE BACHA!

Koncem června si například nedal pozor na svůj mobilní telefon zn. DG Titans 24letý muž z Uherského Brodu, který navštívil restauraci v Hradci Králové Třebši. Neznámý nálezce si telefon přisvojil dřív, než poškozený svůj omyl zjistil. Vznikla mu tak škoda za téměř 5 tisíc korun.

Na svoji nepozornost doplatila také minulý pátek 46letá žena v Novém Bydžově, která si v objektu jedné místní firmy odložila peněženku s finanční hotovostí a pěti platebními kartami. Krádeží tak přišla o částku  ve výši přes 1 tisíc korun.

O víkendu ohlásila zdejším policistům ztrátu peněženky také 34letá žena z Hradce Králové, která si minulý pátek dostatečně nehlídala svoji kabelku na zahrádce jedné restaurace v Týništi nad Orlicí. Toho využil neznámý zloděj a z kabelky ženě odcizil peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí v celkové výši 600 korun.

Policisté rovněž prověřují okolnosti krádeže batohu, který si tuto neděli po půlnoci odložil jeho majitel ve volně přístupném suterénu domu v centru Hradce Králové v době konání soukromé společenské akce a ponechal jej bez dozoru. Pětapadesátiletému muži z Olomouce zloděj společně s batohem odcizil také následující  věci – dva mobilní telefony zn. Acer a zn. Nokia, dioptrické brýle, pět flash disků, sluchátka zn. Sony,  dýmku s tabákem, kapesní nůž, dvě svítilny, dva svazky klíčů včetně klíčků od vozidla, dvě peněženky s finanční hotovostí a třemi platebními kartami, osobní doklady a doklady ke dvěma vozidlům a mopedu a několik průkazů ke zbraním, včetně finanční hotovosti – to vše v celkové hodnotě cca 26 tisíc korun. Měl však částečné štěstí, neboť náhodný svědek nalezl téhož dne odpoledne v nedalekém parkovacím domě jeho ztracené doklady.

Na oslavu svých narozenin zřejmě nezapomene také 20letý mladík z Královéhradecka, který se stal terčem krádeže o tomto víkendu. V průběhu večera v jednom tanečním klubu na Slezském Předměstí v Hradci Králové, kde si užíval s kamarády hudby a zábavy, si při objednávání pití odložil na bar svoji peněženku. Během rozhovoru s neznámou slečnou však prý peněžence nevěnoval patřičnou pozornost, čehož využil neznámý zloděj. Kromě dokladů tak mladík přišel i o 2,5 tisíce korun.

Na nepozornost doplatila rovněž 21letá cizinka, která šla tuto neděli nakupovat do jednoho obchodního centra v Hradci Králové. Poté, co si vyzkoušela v převlékací kabince obchodu s módou oblečení, cca po půlhodině zjistila, že je bez kabelky. Když se vrátila na místo, kde ji zapomněla, částečně si oddychla. Kabelku i s doklady sice ve zmíněné kabince nalezla, ovšem zloděj z ní stačil odcizit mobilní telefon zn. Samsung v hodnotě cca 17 tisíc korun.

Policisté proto opakovaně apelují na všechny spoluobčany, aby si lépe hlídali více své osobní věci!! Není tajemstvím, že se jedná o trestnou činnost, kdy zloději doslova čekají na vhodnou příležitost a nepozornost lidí.  Většina krádeží navíc bývá zpravidla provedena velmi rychle a nepozorovaně a beze svědků. I proto se poškození se svými věcmi těžko zpětně shledávají.


Čtěte také: PREVENTIVNÍ RADY - kapesní krádeže
por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 19. 7. 2016 ve 13:25

 

vytisknout  e-mailem