Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Akce zaměřená na přepravu nebezpečných věcí

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zjistili celkem 17 přestupků. 

V minulém týdnu ve dnech 16. až 17. června letošního roku proběhla na území Karlovarského kraje součinností akce s Generálním ředitelstvím cel a Centrem služeb pro silniční dopravu.

Akce byla primárně zaměřena na dodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí dle Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí ADR.

Dále se policisté také zaměřili na kontrolu hmotnosti a rozměrů vozidel, upevnění nákladu, na kontrolu technického stavu nebo kontrolu tachografu a paměťových karet a dodržování sociálních předpisů, mezi které patří doby řízení, odpočinku, bezpečnostních přestávek.

Nasazeno bylo třicet dopravních policistů, čtyři pracovníci celního úřadu a dva pracovníci civilních orgánů. Společně v rámci dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali celkem 23 vozidel a zjistili 17 přestupků v dopravě, z nichž 10 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě a 7 oznámili příslušnému správnímu orgánu. Zajímavou kontrolu provedli policisté u nákladního vozidla, jehož řidič převážel bazén. Svým nákladem řidič porušil maximální povolené rozměry a při silniční kontrole policistům nepředložil potřebné dokumenty k převozu tohoto typu nákladu.

Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo porušení zákona číslo 111/1994 Sb., a to ve čtyřech případech. Ve třech případech byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidel. Dva řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost.  U jednoho z nákladních vozidel byl zjištěn nesprávně zajištěný náklad. Dvěma řidičům nákladních vozidel byla policisty zakázána další jízda. V jednom případě policisté uložili cizinci kauci dle zákona č. 111/ 1994 Sb. ve výši 5 000 Kč.

Součinností akce na přepravu nebezpečných látek budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková
22.6.2022

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem