Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Akce "Úklid" na výrobce a dealery drog

OLOMOUCKÝ KRAJ - V pátek 1. prosince 2017 se uskutečnil brífink k rozsáhlé akci na teritoriu Olomouckého kraje s názvem "Úklid" na úseku toxikomanie. 

V závěru minulého týdne se na teritoriu Olomouckého kraje po několikaměsíčním rozpracování uskutečnila rozsáhlá realizace pod krycím názvem „Úklid“. Do této akce byli zapojeni kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, oddělení obecné kriminality ÚO Olomouc a kriminalisté oddělení obecné kriminality ÚO Prostějov. Dále se na ní podíleli policisté Pohotovostního a eskortního oddělení, policisté oddělení služební kynologie, oddělení kriminalistické techniky a vzhledem k rozsahu akce byli o součinnost požádání také kriminalističtí technici Vojenské policie.

Policisté zasahovali současně na pěti místech teritoria Olomouckého kraje, konkrétně se jednalo o lokality na Olomoucku, Prostějovsku, Šternbersku a Uničovsku. Při realizaci bylo zadrženo celkem pět osob, z toho tři muži ve věku 27 let, 38 let a 55 let a dvě ženy ve věku 37 let a 40 let. Bylo provedeno šest domovních prohlídek a tři prohlídky jiných prostor a pozemků, při nichž byly zajištěny dvě kompletní nelegální výrobny metamfetaminu, samotný metamfetamin v dosud blíže nezjištěném množství, nejméně však 70 gramů, sušená rostlinná hmota konopí s obsahem THC (9-tetrahydrocanabinol), věci a předměty potřebné k distribuci metamfetaminu a finanční prostředky ve výši téměř 240 000 korun.

Dne 22. 11. 2017 zahájil vyšetřovatel trestní stíhání pěti zadržených osob, a to pro zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy podle § 283 odst. 1, odst. 2 písm. a), b) tr. zákoníku.

Provedeným šetřením bylo zadokumentováno, že pětice obviněných působila v Olomouckém kraji jako organizovaná skupina specializovaná na nelegální výrobu metamfetaminu a jeho následnou distribuci závislým toxikomanům. Všichni obvinění jsou kriminálně závadovými osobami, které se obdobné trestné činnosti dopouštěli i v minulosti, jeden z nich je dokonce v současné době v podmíněném trestu odnětí svobody.

Pětice obviněných je stíhána vazebně a v případě odsouzení všem hrozí odnětí svobody v délce trvání od dvou do deseti let. V současné době probíhá vyšetřování a není vyloučeno, že právní kvalifikace jejich skutků bude ještě zpřísněna.

por. Mgr. Libor Hejtman
1. prosince 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem