Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce s názvem Krtonožka

PŘÍBRAMASKO - Příbramští kriminalisté ukončili akci s názvem KRTONOŽKA.  

Šlo o akci zaměřenou na partu zlodějů, která se specializovala na vykrádání obchodů v Příbrami. V síti uvízlo pět osob, z toho jedna žena. Za vinu je jim kladeno dvacet věcí, které spáchali od října loňského roku do února letošního roku. Celkem způsobili škodu přesahující 300 tisíc korun. Z obchodů brali převážně cigarety, alkohol a oblečení.

Nejčastěji se vykrádání prodejen účastnili 27letý a 52letý muž. Oběma hrozí jeden rok až pět let odnětí svobody, ostatním až dva roky vězení. Všichni byli obviněni z přečinu krádeže a poškození cizí věci, nejstarší z mužů ještě z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Ženě, která při krádežích pomáhala, bezplatně předával pervitin.

V jednom případě pachatelé vykradli sklad zdravotnických potřeb, odkud odcizili různé baňky, odměrky a nálevky. Jejich pozornosti neunikla také jedna kancelář, dům a dvě restaurace. V týdnu před vánocemi zavítal nejstarší z nich spolu s obviněnou ženou celkem čtyřikrát do jednoho obchodního domu v Příbrami a ukradl zde ubrousky, vánoční kolekce, adventní věnce, ozdoby a hračky. Zboží vzal z nákladové rampy, kde bylo uloženo před vyskladněním na prodejnu. Mladší z mužů také zcizil na začátku ledna vozidlo značky Mercedes a odvezl ho do kovošrotu k rozebrání.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
15. květen 2015

vytisknout  e-mailem