Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce s krycím názvem „Mikuláš“

KRAJ – Cizinecká policie pokračuje v úspěšných akcích. 

Včera 28. listopadu 2017 provedl Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje pod názvem „Mikuláš“, která byla zaměřena zejména na aktuální migrační a bezpečnostní situaci na teritoriu Středočeského kraje, na odhalování nelegálního pobytu cizinců, na odhalování padělaných dokladů a zaměstnání cizinců bez povolení Úřadu práce. Akce proběhla ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce a Obecní  policií ve Velkých Přílepech současně  ve třech okresech a to na Příbramsku, Praze-západ a Berounsku.

Během této akce bylo zkontrolováno celkem deset objektů a šestačtyřicet osob, z toho čtyřicet cizinců. Policisté udělili tři blokové pokuty v celkové hodnotě šest tisíc korun českých. S pětadvaceti cizinci bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z důvodu zaměstnání bez rozhodnutí Úřadu práce. Jeden cizinec při kontrole předložil jako doklad totožnosti padělaný občanský průkaz Rumunska. S tímto cizincem byly zahájení úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny.

Policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje budou samozřejmě v podobných akcích pokračovat i následujícím období.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem