Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce „Lekli jste se?“ na Náchodsku

V rámci „Roku zabezpečení vozidel“  

Lekli jste se?Lekli jste se?
Policisté z náchodského územního odboru se 20. července 2011 jako první v republice zapojili do preventivní akce „Lekli jste se?“. Dvoučlenná smíšená policejní hlídka a zástupkyně jedné ze zúčastněných firem vyrazily do terénu. Akci začaly na parkovišti u náchodského zámku. S přijíždějícími turisty si povídaly o zabezpečení svého vozidla proti vloupání a proti krádeži celého vozidla. Pomocí fólie s kresbou rozbitého skla řidičům názorně ukázaly, jak by to mohlo vypadat, když ponechají v autě například mobil, peněženku, či satelitní navigaci. Aby se pak po příchodu k autu opravdu nelekli.
 
Proč byla akce nazvána právě „Lekli jste se?“ se mohli přesvědčit nakupující jednoho obchodního centra. Když se vrátili z nákupu ke svému autu na parkovišti, měli na bočním skle u řidiče fólii s rozbitým sklem. A někteří se opravdu lekli. Tentokrát to bylo jen názorné upozornění a řidiči se tomu nakonec zasmáli. Příště se však před odchodem od auta minimálně tito motoristé přesvědčí, zda v opuštěném autě nenechávají nějaké lákadlo pro zloděje.
 
Aktéři akce se od nákupních center přesunuli na parkoviště k pevnosti Dobrošov a k Jiráskově chatě. Deštivé počasí jim však zabránilo umisťovat fólie na okna aut. S řidiči o  problematice zabezpečení aut proto jen povídali a předali jim tematické letáčky.
 
nprap. Jana Pecoldová
21. 7. 2011

vytisknout  e-mailem