Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Akce kukátko"

Praha venkov – VÝCHOD – V Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi odstartoval preventivní program zaměřený na seniory, díky němuž se bezplatné instalace dveřních panoramatických kukátek dočkali první občané domu s pečovatelskou službou. 

V úterý 7. března tohoto roku byl spuštěn nový projekt prevence kriminality zaměřený na zabezpečení obydlí seniorů. První fáze preventivního programu se týká seniorských bytů v městských domech s pečovatelskou službou. První „kukátka“ instalovali pracovníci technických služeb v DPS ve Staré Boleslavi a postupně se jich bude bezplatně instalovat celkem sedmdesát. Po vyhodnocení první etapy preventivního programu bude následovat případné další rozšíření na seniorskou veřejnost na celém území města.

Uvedenou službu bytového zabezpečení využili v prvním kole senioři, kteří se začátkem tohoto roku zúčastnili preventivních besed. Policejní preventisté jim přiblížili nejčastější podvody a konkrétní případy trestné činnosti páchané na seniorech a radili jak se správně zachovat v situacích, kdy se podvodníci pod různými záminkami snaží vloudit do jejich přízně. 

por. Bc. Lucie Nováková
komisař
P ČR Praha venkov – VÝCHOD
8. března 2023

vytisknout  e-mailem