Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce „Hyena“

Detektivové z třetího policejního obvodu zadrželi muže, který okradl vážně nemocnou seniorku. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu z 2. oddělení obecné kriminality vyšetřují případ, při kterém zadrželi sedmatřicetiletého muže, kterého stíhají za trestné činy podvod, krádež a neoprávněné opatření, pozměnění a padělání platebního prostředku. Konkrétně mu kladou za vinu, že v několika desítkách případů odcizil čtyřiaosmdesátileté seniorce z Prahy 9, která trpí vážnou poruchou paměti, platební kartu, ze které následně vybíral peníze. Celý případ začal tím, že dnes již stíhaný muž pracoval jako obchodní zástupce firmy, která nabízí energie pro domácnosti. Při jedné z těchto pochůzek po domech v Praze 9 narazil v jednom z bytů na čtyřiaosmdesátiletou seniorku, které sjednal smlouvu na změnu dodavatele energie pro domácnost. Přitom si ale všiml, že seniorka trpí poruchou paměti a zřejmě vytušil příležitost pro páchání trestné činnosti. Tuto ženu začal od konce března loňského roku pravidelně navštěvovat a přitom jí kradl peníze, které měla doma. Postupem času se dostal i k její platební kartě s pinem a začal jí chodit vybírat peníze i z účtu. Celkem tak nemocnou seniorku okradl o víc než 250 tisíc korun. Na celý tento případ přišli až příbuzní okradené, když zjistili, že si žena tři dny po sobě nemohla koupit žádné potraviny, protože neměla peníze.
 
Celým případem se proto začali zabývat detektivové zmiňovaného oddělení a netrvalo dlouho a sedmatřicetiletého muže ze Semilska zadrželi na ubytovně v Praze 4. Ten se ke shora uvedenému jednání doznal a po sdělení obvinění skončil ve vazbě.
 
Vyšetřováním celého případu kriminalisté zjistili, že popsaný případ nemusí být jediný. Muž totiž zřejmě podvedl i další lidi, ze kterých lákal peníze při sjednávání změny dodavatelů energií pro domácnosti. Při těchto jednáních se představoval svým pravým jménem Roman Farský. Proto se v této souvislosti obracíme na veřejnost s žádostí, aby se případní další poškození ozvali na linku 158 v případě, že byli mužem na fotografiích také okradeni nebo podvedeni.
 
por. Bc. Jan Daněk – 27. 4. 2015
Odkazy do noveho okna

FARSKÝ 1

FARSKÝ 1 

Detailní náhled

FARSKÝ 2

FARSKÝ 2 

Detailní náhled

FARSKÝ 3

FARSKÝ 3 

Detailní náhled

FARSKÝ 4

FARSKÝ 4 

Detailní náhled

Výběr 2

Výběr 2 

Detailní náhled

Výběr 3

Výběr 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem