Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prevence se musí vyplatit

Alkohol a drogy na silnici nepatří 

Dnešního dne 26. 4. 2011 se na Trutnovsku konala dopravně preventivní akce, která souvisela s právě probíhajícím projektem "Jezdíme bez alkoholu a drog". Řidiči se přímo v Trutnově nebo v okolních obcích mohli setkat s několika policejními hlídkami, které dohlížely na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Ženy a muži v uniformách řidiče po řádném zkontrolování dokladů předepsaných pro řízení motorového vozidla vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol. Pokud policisté nezjistili žádné porušení zákona, odváželi si řidiči si z místa kontroly upomínkový předmět věnovaný Policií České republiky. Jednalo se vůni do automobilu, preventivní letáčky s radami pro řidiče a alkotest, který řidiči může orientačně určit, jakou hladinu zbytkového alkoholu v těle ještě má. Uvedené předměty předávali slušným účastníkům silničního provozu policisté zařazení na Preventivně informační skupině v Trutnově.

Samotná akce se konala od šesté hodiny ranní, a skončila krátce před polednem. Během několika hodin ženy a muži zákona zjistili na dvě desítky přestupků v dopravě. Jednalo se o několik případů překročení nejvyšší povolené rychlosti v obci, dvou přestupků se dopustili cyklisté a v jednom případu policejní hlídka při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Trutnově na Horské ulici zastavila řidiče osobního motorového vozidla, který nadýchal 0,8 promile alkoholu. Za uvedené protiprávní jednání hrozí nezodpovědnému účastníku silničního provozu vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel. Za shora uvedené přestupky policisté uložili blokové pokuty v celkové hodnotě převyšující částku 10 tisíc korun.

Alkohol je lidmi sice považován za tvůrce dobré nálady, jeho konzumace patří ke společenskému životu. Všichni si ale musíme uvědomit, že na silnici opravdu nepatří. Vzhledem k počtu řidičů, kteří denně usedají za volanty svých vozidel pod vlivem návykových látek a svým jednáním ohrožují své spoluobčany, budou policisté trutnovského regionu v kontrolách opilých řidičů samozřejmě pokračovat.

nprap. Udo Ertner
26. 4. 2011 
 

Odkazy do noveho okna

Jezdíme bez alkoholu

Jezdíme bez alkoholu 

Detailní náhled

Jezdíme bez alkoholu

Jezdíme bez alkoholu 

Detailní náhled

Jezdíme bez alkoholu

Jezdíme bez alkoholu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem