Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Setkání se seniory

Obce Boharyně a okolí  

Dne 10. 2. 2011 ve 14 hodin navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové obec Boharyně. Zde starostka obce zorganizovala setkání seniorů nejen z obce Boharyně, ale i z okolních vesnic. V místní restauraci se sešlo 18 seniorů. Posluchači si během téměř dvouhodinové přednášky vyslechli důležité informace směřující k bezpečnému prožití věku, který u většiny posluchačů překročil hranici 50 let.

Bylo hovořeno například o tom, že odložené zavazadlo je pro zloděje velmi snadnou kořistí, bránit se za každou cenu agresivnímu zloději může leckdy skončit nejen škodou na majetku, ale i na zdraví, nebo o tom, že vpouštět cizí lidi do svého domu raději vůbec nedělat a komunikovat s nimi z okna, či skrze zavřené dveře.
Dále bylo hovořeno o podvodných praktikách zlodějů jak se vlákat do bytu za účelem krást. Jedná se například o předání výhry, přeplatky důchodů, podezřelé odečty energií, nabízení různých věcí k výhodnému prodeji, půjčky peněz s ponecháním hodnotné zástavy, či snad požádání o hlt vody z důvodu pálení žáhy.
Během přednášky posluchači zhlédli filmové ukázky z preventivního cyklu /NE/bezpečný věk a ze setkání si odnesli informační brožuru rovněž s logem /NE/bezpečný věk.
Ten kdo se ze zúčastněných aktivně účastní silničního provozu – což byla většina – si odnesl i preventivní publikaci „Senioři v silniční dopravě“, kterou vydalo oddělení BESIP.


Více důležitých rad pro seniory naleznete zde...


čtěte také:
Návštěva u seniorů v Trutnově – článek z preventivní akce na Trutnovsku
Setkání s občany v Konecchlumí – článek z preventivní akce na Jičínsku


nprap. Jan Čížkovský
11. února 2011
foto PČR
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem