Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška seniorům

Obec Kratonohy  

Dne 14. dubna 2011 v podvečerních hodinách navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové obec Kratonohy, kde se v sálu budovy obecního úřadu setkal s místními seniory. Organizace přednášek se chopilo vedení Obecní knihovny Kratonohy ve spolupráci s počínajícím klubem seniorů.
Během setkání policista hovořil o rizicích, která hrozí právě skupině dříve narozených. Především bylo hovořeno o podvodných záminkách, jak se zloději pod lstivými záminkami dostanou k poškozeným seniorům až domů, kde je posléze v mnohých případech okradou o naspořené peníze. Jedná se především o různé podomní prodeje, reklamní akce a nabídky, donáška přeplatků, výher, kontroly stavu měřičů různých energií, půjčka peněz s ponecháním „cenné“ zástavy, či potřeba na záchod nebo snad žádost o doušek vody k zapití důležitého léku. Základní rada v případě „návštěvy“ cizího člověka je nevpouštět jej za dveře obydlí, jednat s ním přes okno, uzavřené dveře, či domovní telefon a v případě jakýchkoliv pochybností jej zcela jistě nevpouštět do domu, či bytu.
Dále bylo hovořeno o krádežích odložených věcí a riziku přepadení s radami jak takovým situacím předcházet, jak minimalizovat škody, či jak se chovat při nastalé situaci. Jednotlivé přednášky byly vždy zpestřovány videosekvencemi preventivního cyklu /NE/bezpečný věk. Z téměř dvouhodinové přednášky si posluchači odnesli i informační materiál - /NE/bezpečný věk a ti, kteří se aktivně účastní silničního provozu i publikaci oddělení BESIP senioři v silniční dopravě.

Další důležité rady naleznete zde…


Čtěte také:
Mezi seniory v Broumově– článek z preventivní akce na Náchodsku
Přednáška pro občany - článek z preventivní akce na Jičínsku
Mezi hasiči ve Vidochově - článek z preventivní akce na Jičínsku

nprap. Jan Čížkovský
15. dubna 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem