Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obezřetnost se vyplatí

HRADECKO – Zvýšenou hlídkovou činnost doplnila i preventivní kampaň  

Jako již každým rokem hradečtí policisté již od začátku prosince ve zvýšené míře vyrazili do hradeckých obchoďáků a nákupních center. Uvnitř, ale i v jejich okolí po parkovištích uniformovaní strážci zákona prováděli hlídkovou činnost, preventivně působili směrem k nakupujícím, předávali důležité informace obchodníkům jak předejít trestné činnosti, nebo jak se zachovat při zjištění zloděje. V případě potřeby byli připraveni řešit zjištěná protiprávní jednání.
V rámci této činnosti se i hradečtí policisté zapojili do celorepublikové preventivní kampaně, z názvem „Obezřetnost se vyplatí“. Cílem kampaně je informovat občany, aby si nezapomínali dávat pozor na své osobní věci. Během této policisté šířili aktivně důležité informace nakupujícím prostřednictvím osobního rozhovoru a předání informačních letáků. U spolupracujících obchodních řetězců byly v prostorách prodejen umístěny plakáty kampaně a k nakupujícím byl hlásán preventivní radiový spot.
Během dopoledne dvou předvánočních dní (22. a 23. 12. 2011) s policisty z obvodních oddělení vyrazil i policista z Preventivně informační skupiny Hradec Králové. Společně navštívili tři hypermarkety a prodejny partnerů kampaně, ve kterých hovořili s několika desítkami nakupujících.

„Buďte obezřetní a dávejte si pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou většinou tam, kde je nejméně čekáte.“

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Více informací o kampani v rámci Královéhradeckého kraje zde...

Více informací o kampani Obezřetnost se vyplatí zde...

Informace jak předejít nejen kapesní krádeži ke zhlédnutí zde...

nprap. Jan Čížkovský
23. prosince 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem