Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ajaxův zápisník

Preventivní přednášky pro 2. třídy základních škol  

 Policisté z preventivně informační skupiny Městského ředitelství policie Plzeň se i letos zapojili do celorepublikového programu „Ajaxův zápisník“.  Přednášky jsou určené pro žáky druhých tříd základních škol. Na začátku tohoto školního roku dovezli preventisté sešitky s hlavní postavičkou pejska Ajaxe do škol, kde je rozdali malým školákům.  
 Celý program je zaměřen na to, aby zábavnou formou naučil děti, jak se správně zachovat v různých situacích běžného života. V jednotlivých školních hodinách strážci zákona seznamují malé posluchače nejen se samotným zápisníkem, ale také s činností  Policie České Republiky. Knížka je rozdělena podle jednotlivých měsíců školního roku. Každý měsíc tak nabízí nové téma a nové úkoly. Hned v září se děti seznámí s činností policie a jejích vybraných složek. Naučí se jak policistu poznají, jaké má hodnostní označení, nebo v jakém jezdí dopravním prostředku. V průběhu celého školního roku tak na školáky čekají témata jako dopravní výchova, vlastní bezpečnost, děti a trestná činnost, šikana, tabák a alkohol, drogy a hazardní hry a mnoho dalších. Závěrem celoškolního snažení dětí a jejich kantorů je vyhodnocení policisty na konci školního roku. Pilné soutěžící odmění drobnými dárky. 
 Dětem se dosud provedené přednášky velice líbily, nadšeně se během hodin hlásily a živě se zapojovaly do debaty. Akce se letos zúčastnilo dvacet devět základních škol z celé Plzně. Celkově přednášku vyslechlo přes tisíc žáků.

vytisknout  e-mailem