Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Agresor poškodil policejní auto a sanitku

PŘÍBRAMSKO - Pořádně rušno bylo v sobotu 30. září po třetí hodině ranní u hudebního baru v Sedlčanech. 

Policisté byli spolu se záchrannou službou vysláni k osobě v bezvědomí, kdy k jejímu zranění mělo dojít během nějaké potyčky.

Policejní hlídka se snažila zjistit skutečnosti důležité k objasnění celé situace, ale 20letý mladík neustále svým jednáním znemožňoval provést šetření a potřebné úkony. Byl velmi agresivní a hecoval několik desítek lidí proti policistům. Ani po opakovaných výzvách svého jednání nechtěl zanechat, a proto byli strážci zákona nuceni použít donucovací prostředky a spoutat ho. Při zákroku se však na zasahující policisty nahrnul dav lidí.

Jeden z nich dokonce vyskočil na kapotu sanitky a způsobil tím škodu ve výši 15 tisíc korun. Následně začal hlídce nadávat a aktivně se snažil osvobodit zajištěného mladíka. Na místo byly přivolány posily a i přes aktivní odpor byli 25letému muži nakonec přiložena služební pouta. Stihl však poničit ještě policejní vozidlo, do kterého několikrát kopl. Škoda byla stanovena na pět tisíc korun. V jeho dechu policisté naměřili 1,32 promile alkoholu. Nyní se bude dotyčný zpovídat z přečinu poškození cizí věci a výtržnictví, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
2. říjen 2017

vytisknout  e-mailem