Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Agresor obviněn

Obvinění pro podezření ze spáchání trestných činů vydírání, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a poškozování cizí věci si v těchto dnech vyslechl 26letý muž z Českobudějovicka. 

Obvinění pro podezření ze spáchání trestných činů vydírání, násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a poškozování cizí věci si v těchto dnech vyslechl 26letý muž z Českobudějovicka. Zjištěné a odůvodněné skutečnosti tomu nasvědčují.
Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obviněnému muži klade za vinu, že dne 18.12.2008, v době kolem 19:45 hodin v jednom z panelových domů na sídlišti Máj v Českých Budějovicích, poškodil skleněnou výplň ve vestibulu domu, dále sklo výtahových dveří a dále před bytem své matky této vyhrožoval zabitím, pokud učiní oznámení na policii. Dále se následujícího dne, 19.12.2008, opětovně pokoušet dostat do bytu své matky, kopal do vstupních dveří bytu a křičel : „Všechny vás zlikviduji „ , kdy vzhledem k jeho předešlým napadením v matce vzbudil důvodnou obavu o její život a zdraví a dále pak o život a zdraví dalších osob v bytě. Po fyzických výhrůžkách pak ještě poškodil skleněnou výplň výtahu a boční skleněné výplně ve výtahově šachtě, kdy poškozenému bytovému družstvu způsobil celkovou škodu poškozením ve výši 15.000 korun.
Šestadvacetiletý agresor byl následně muži zákona zadržen a obviněn pro výše uvedené trestné činy. Byl podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

vytisknout  e-mailem