Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Agresor nadýchal 4,38 promile

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – Z kontrolního stanoviště museli odjet a zasahovat proti agresivnímu muži. 

V sobotu 6. března po poledni na linku 158 oznámil muž, že na ubytovně v Moravské Třebové jeden ze spolubydlících ostatním vyhrožuje zabitím. Operační důstojník na místo vyslal hlídku policistů vykonávající kontroly na hranici okresů. 

Po příjezdu na místo policisté uviděli v místnosti agresivního muže a jeho spolubydlící, které měl slovně a fyzicky napadat. Kolega vyzval agresora, aby zanechal svého chování s výstrahou, že proti němu budou použity donucovací prostředky. Muž však neuposlechl, ve svém chování pokračoval a navíc se proti ostatním pokusil rozběhnout. V tu chvíli museli kolegové použít donucovací prostředky včetně slzného plynu, aby zamezili dalšímu útoku a 27letého muže zajistili a spoutali. Následná dechová zkouška prokázala přítomnost neuvěřitelných 4,38 promile alkoholu v dechu, za což si muž „zasloužil“ umístění na protialkoholní záchytné stanici. Protože byl zajištěný agresivní i během eskorty, museli ho kolegové znova „umravnit“ ještě cestou.  

Celou událost oznámíme správnímu orgánu. Za přestupek proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku hrozí muži pokuta do výše 20 tisíc korun.

8. března 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubicekého kraje

vytisknout  e-mailem