Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Agresivní výtržník byl dopaden

KLADENSKO - Za protiprávní jednání byl umístěn do policejní cely. 

Policisté oddělení hlídkové služby byli v rámci výkonu služby vysláni v odpoledních hodinách dne 7. listopadu 2017 do jednoho z kladenských barů, kde se nacházel muž, který slovně napadal místní obsluhu a fyzicky napadl jednoho z hostů. 

Po příjezdu na místo do baru v ulici Obránců míru bylo policejním šetřením zjištěno, že podezřelým agresorem je třicetiletý muž z Kladna, který nechtěl zaplatit svoji útratu. Následně začal slovně napadat obsluhu baru a poté fyzicky napadl i jednoho z hostů, který se obsluhující ženy zastal. Vzhledem k agresivnímu útoku tohoto muže,  další tři hosté útočícímu muži zabránili v pokračujícím fyzickém jednání vůči sedmapadesátiletému napadenému muži. Za přítomnosti policejní hlídky podezřelý muž útratu obsluze zaplatil. Jelikož muž při prvotním šetření několikrát neuposlechl výzvy policejní hlídky a neustále se snažil z místa odejít bylo použito donucovacích prostředků formou chvatů a hmatů. Dalším šetřením bylo zjištěno, že podezřelý muž se dopustil tohoto jednání na místě veřejnosti přístupném, i přestože  byl za stejný skutek již v minulosti odsouzen a potrestán rozsudkem Okresního soudu v Kladně.

Policisté podezřelého  výtržníka zadrželi a eskortovali na policejní služebnu Kladno Kročehlavy, kde byly s podezřelým provedeny další úkony a byl umístěn do policejní cely. Před vstupem do vozidla provedena u podezřelé osoby prohlídka, zda není ozbrojena. Při zajištění podezřelý muž vyndal z kapsy igelitovou tašku, kterou odhodil na zem. V této tašce policisté nalezli zelenou sušinu, která byla postoupena k policejním expertízám. 

Dne 8. listopadu 2017 bylo muži sděleno podezření z trestného činu výtržnictví, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši dvou let.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

9. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem