Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresivní muži čelí obvinění

MOST - Jeden ženu v jejím bytě napadl, druhý jí vyhrožoval a urážel; Známé odcizila věci z bytu. 

Do bytu přítelkyně se dostal vylomením dveří
Neurvalé chování muže zaznamenala hlídka policistů v bytě v jedné obci na Litvínovsku. Do bytu poškozené měl vniknout za použití násilí její bývalý přítel. Chtěl se dostat dovnitř, což mu nebylo umožněno a tak vstupní dveře vylomil a do bytu přes nesouhlas poškozené vstoupil. Tam měl ženu udeřit dlaní do obličeje. Na místě setrval až do příjezdu policejní hlídky. Policisté muže zajistili. Následně mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Muž skončil na policii, kde u něj policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní s výsledkem dvě promile alkoholu v dechu.

Žena měla krást v bytě své známé, lup měla u sebe doma
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 26letou ženu z Mostu. Ta měla dle výsledků šetření kriminalistů vniknout nezjištěným způsobem bez užití násilí do bytu v Mostě a tam měla odcizit výrobky spotřební elektroniky, oděvy a elektrospotřebiče v hodnotě 22 tisíc korun. Ty měla následně nabízet k prodeji na internetu. Odcizené věci byly policisty zajištěny v bytě obviněné. Ta je stíhána na svobodě a hrozí jí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. Do bytu nešla náhodně, s poškozenou se znala.

Muž vydíral a vyhrožoval bývalé přítelkyni, čelí obvinění ze tří trestných činů
Policie v Mostě obvinila z přečinů porušování domovní svobody a vydírání 35letého muže z obce na Litvínovsku. Ten měl vydírat svoji bývalou přítelkyni a posílat jí urážlivé SMS. Ženu měl v jejím bytě fyzicky napadnout a vyhrožovat jí poškozením majetku. Zřejmě nepoučen v jednání pokračoval a policie ho obvinila i z přečinu nebezpečného vyhrožování. Opět měl poškozené zasílat vulgární a výhružné zprávy. S ohledem na pokračující jednání vyšetřovatel muže zadržel a podal státním zástupci podnět na vazební stíhání. Soud muže propustil a nyní je stíhán na svobodě. Za toto jednání mu může soud uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

nprap. Ludmila Světláková
Most 26. června 2018

vytisknout  e-mailem