Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivita zlodějů v obchodech stoupá

Nový Jičín - krádeže v obchodech 

V minulém týdnu zveřejněná událost o krádeži v obchodě v Novém Jičíně, kdy pachatelé byli zachyceni bezpečnostními kamerami, když rozbili vstupní dveře do prodejny, má své pokračování.  Pachatelé uvedeného skutku byli policisty zadrženi. Na základě výzvy zveřejněné v médiích se přišli policistům přihlásit.

Jiný případ se udál v pátek 12. srpna tentokrát v prodejně potravin ve Studénce.
Krátce před druhou hodinou odpolední se pokusili dva mladiství pachatelé společně s 20letým kamarádem odcizit dvě čokolády v ceně 50 korun.
Když si prodavačka všimla krádeže, šla uzamknout prodejnu. Jeden z mladistvých pachatelů do ní strčil tak silně, že upadla na radiátor a následně na zem. Z prodejny se mu podařilo utéct.
Druzí dva však z prodejny již neutekli. Nákupním košíkem házeli a najížděli do uzamčených vstupních dveří prodejny. Skleněnou výplň dveří rozbili, ovšem z prodejny se již nedostali.  Během doby než přijeli policisté agresivně a vulgárně vyhrožovali obsluze prodejny. Před příjezdem policistů se jim snažili schovat ve sklepních prostorech prodejny. Oba dva pachatele pak policisté zadrželi a umístili v policejních celách.
Třetího z nich zadrželi obecní policisté v ujíždějícím voze a předali jej policistům k výslechu.
Policejní komisař zahájil proti všem pachatelům trestní stíhání z několika trestných činů – přečinů a provinění - krádeže, výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti skupině obyvatel jednotlivci
 

Nožem na prodavačku (Tisková zpráva z 10.3.2011)
Kopřivničtí policisté prověřují oznámení prodavačky jedné kopřivnické prodejny.
Zákazník, který do prodejny vešel, už od pohledu upoutal pozornost zaměstnanců provozovny.  Když si všiml, že je pod kontrolou začal být agresivní. Sprostými slovy je urážel a vyhrožoval jim. Své vyhrůžky zdůraznil, když uchopil z prodejního regálu kuchyňský nůž a prodavačce začal vyhrožovat, že jí ho vrazí do žeber.  Při odchodu z prodejny odhodil na pokladnu balení bonbonů a několikrát kopl do vstupních dveří. Škoda na majetku prodejně nevznikla.
Policisté toto jednání prověřují s podezřením ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování a přečin výtržnictví.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem