Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Agresivita ve společnosti eskaluje

České Budějovice - V uplynulém týdnu museli strážci zákona čelit útokům. 

Agresivita vůči mužům zákona se stupňuje.  Policisté jsou však proti eskalaci těchto jevů nejen fyzicky, ale i psychicky připraveni. V minulém týdnu museli řešit hned dva vážné případy násilí proti úřední osobě.

Nejprve ve čtvrtek před 22:00 hod. vyjeli policisté oddělení hlídkové služby České Budějovice do ulice Krajinská, kde řešili fyzické napadení mezi mužem a ženou. Agrese 47letého muže se vzápětí otočila proti policistům, kdy se jako v ringu postavil proti strážci pořádku a chtěl jej udeřit pěstí do obličeje. Na tuto situaci byl policista připraven a vykryl v rámci sebeobrany atak muže, následně jej spoutal. Útočník není policistů neznámý, jeho minulost je velmi pestrá.
Následujícího dne si muž převzal z rukou kriminalistů sdělení obvinění ze spáchání přečinu Násilí proti úřední osobě
 
Další případ násilí vyřešili policisté obvodního oddělení Lišov v neděli ráno u jednoho domu v Ledenicích. Po oznámení nebezpečné situace vyrazili na místo, kde v blízkosti domu nalezli muže s nožem v ruce. Ten držel dlouhý lovecký nuž v oblasti břicha, když uviděl policisty, obrátil nuž proti nim a začal je ohrožovat. Policisté v rámci donucovacích prostředků muže spacifikovali, přiložili mu služební pouta a převezli na psychiatrické oddělení českobudějovické nemocnice.
 
Policisté vždy tyto případy řeší v rámci zákona o Policii ČR ČNR č. 273/2008 Sb.
 
nprap. Bc. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
23. října 2012

vytisknout  e-mailem