Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Advent, předvánoční shon a starosti s doklady

ČESKÁ LÍPA – Policisté vypátrali nepoctivého nálezce. 

Návštěva českolipských vánočních trhů v první polovině měsíce prosince skončila pro mladého muže z Českolipska jen starostmi. V mumraji a tlačenici, mezi krásně ozdobenými vánočními stánky, ztratil peněženku s finanční hotovostí a platebními kartami. Marné a zbytečné bylo hledání, při němž se mladý muž proplétal spletí návštěvníků vánočních trhů. Po peněžence jakoby se slehla zem.

Netrvalo dlouho a majiteli peněženky zmizela z účtu hotovost. Rozhodl se tedy oznámit celou věc na policii s podezřením, že mu někdo platební kartu zneužil. Škodu si majitel vyčíslil na téměř čtyři a půl tisíce korun.

V průběhu vyšetřování se policistům z obvodního oddělení podařilo dohledat nejen provozovnu, ve které byla platební karta použita, ale také muže, jenž platbu za zakoupené zboží uskutečnil. Výtečnou místní a osobní znalostí českolipských policistů byl kupujícím na cizí platební kartu ztotožněn 34letý muž z České Lípy. Za necelé dva týdny od nahlášení případu na policii, spočinul „nenechavec“ na policejní stanici. Pod tíhou shromážděných argumentů se policistům doznal.

Ti mu následně ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

22. 12. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem