Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ade se uzdravuje

Služební pes Adebayor, kterého v Makedonii uštkl had, se díky péči veterinářů postupně zotavuje.  

Ve středu 27. dubna odpoledne byl pes během patroly v okolí obce Davidovo napaden jedovatým hadem, jehož jed ho ihned paralyzoval. Po rychlém převozu k veterinárnímu ošetření mu bylo podáno hadí sérum, které mu zachránilo život.
Vojenský speciál, který v pátek převážel skupinu českých policistů na řecký ostrov Lesbos, při letu zpět krátce přistál ve Skopje a Adeho s jeho psovodem převezl do Prahy. Z Prahy se Ade přesunul do vojenského veterinárního zařízení v Hlučíně, kde má zajištěnu špičkovou veterinární péči.

Dění kolem všech členů kontingentů, které plní náročné služební úkoly v zahraničí, intenzivně sleduje i policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Uplynulý víkend se tak policejní prezident osobně přesvědčil o zdravotním stavu Adeho a špičkové péči, kterou mu poskytují armádní veterináři.

Policejní kynologie je velmi důležitou součástí policejní práce a nasazení služebních psů v zahraničí se velmi osvědčilo. Věřím, že se Ade již brzy plně zotaví a vrátí se do služby. Veterinárním lékařům jsem osobně poděkoval za nadstandardní péči, kterou našemu svěřenci poskytují,“ uvedl policejní prezident.

 

2. května 2016, plk. Ing. Jana Macalíková

 

vytisknout  e-mailem