Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Abychom byli vidět

JIČÍNSKO - Policisté rozdávali reflexní doplňky 

Jičínští dopravní policisté se v těchto dnech zapojili do kampaně „Vidět a být viděn“. Jedná se o další cíleně zaměřenou preventivní aktivitu strážců zákona na chodce a cyklisty.

V tomto ročním období, kdy se po komunikacích pohybujeme mnohem častěji za špatných výhledových podmínek, se zvyšuje riziko vzniku kolizní situace. Prakticky denně se z médií dozvídáme o dopravních nehodách, při kterých dochází k vážným zraněním nemotorizovaných účastníků silničního provozu. Za snížené viditelnosti může nedostatečně osvětleného cyklistu a chodce ve tmavém oblečení řidič motorového vozidla snadněji přehlédnout.

A právě o „zviditelnění“ hovořili dopravní policistky a pracovník Preventivně informační skupiny Jičín ve středu 16. listopadu se spoluobčany na několika místech Jičína. Konkrétně v ulicích Revoluční a Jiráskova. Chodcům a cyklistům vysvětlovali důležitost používání nejen řádně osvětleného jízdního kola, ale i vhodně zvoleného oblečení se zvýrazňujícími doplňky, které řidiče na jejich přítomnost na vozovce upozorní mnohonásobně dříve, kdy mu tak umožní včas zareagovat na vzniklou situaci v silničním provozu.

Dopravní policistky osloveným spoluobčanům předaly také zvýrazňující reflexní prvky, které mohou podstatně zvýšit jejich bezpečnost.

Další fotografie ZDE:

Čtěte také: Prevence v silničním provozu
                  "Cyklistické desatero" na Jičínsku
                  Děti dostaly reflexní vestičky

por. Bc. Petr Janda
21. 11. 2011

vytisknout  e-mailem