Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dětské dny na Praze východ

PRAHA VENKOV – VÝCHOD – Prezentace Policie ČR a složek IZS.  

Jako každoročně oslavily děti z Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi a nejbližšího okolí Dětský den na heliportu za kasárnami ve Staré Boleslavi . Letos byly oslavy naplánované na pátek  6. června 2014 od 8.30 hodin . Akci organizovala Armáda ČR ve spolupráci s Policií a dalšími složkami pod záštitou města. Jednalo se o velkolepou prezentaci Armády ČR, Policie ČR a dalších  složek integrovaného záchranného systému, Městské policie v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi, místního svazu dobrovolných hasičů a dalších.


Zástupci složek integrovaného záchranného systému předvedli profesionální ukázky, vybavení a techniku, kterou denně používají při výkonu své služby  a při záchraně lidských životů.
 
V rámci programu policisté z pořádkové jednotky policie Středočeského kraje předvedli ukázku zásahu proti neukázněným fanouškům na fotbalovém utkání a jejich zajištění. Ukázka byla velmi úspěšná a přilákala velkou pozornost diváků stejně jako ukázka výcviku vojenských služebních psů.

Děti si mohly vyzkoušet střelbu ze zbraní na laserových střelnicích, trenažer veslování, výstroj policistů, první pomoc na takzvané Andule a mnoho dalšího.
 
Policisté návštěvníkům předvedli rychlý VW Passat, Škodu Octavii v barevném provedení, policejní motocykl a vybavení poříčního oddělení i s policejním člunem. Velké množství, převážně nejmenších žáků, zaujal stánek policejních techniků, kteří snímali zájemcům otisky prstů. Pro větší  a zejména dospělé návštěvníky byla přichystaná slalomová dráha, na které měli možnost využít speciální brýle simulující pohled člověka pod vlivem alkoholu s hodnotou 1,5 promile.

V zadní části areálu byly připravené soutěže, skákací hrad, trampolína. Velkou pozornost přilákala i Buble show s Petrou Zychovou. Jako každoročně nechyběla ani pěnová party a samozřejmě zmrzlina.

Dětský den se velmi vydařil i vzhledem k nádhernému teplému počasí. Děti odcházely špinavé, mokré, ale za to velmi spokojené.

Složky IZS v Řeži u Prahy

Středeční dopoledne patřilo více než stovce dětí ze základní školy v Řeži a mateřských škol z obce i blízkého okolí. Všechny děti se sešly v 9.00 hodin na místním fotbalovém hřišti. Svou techniku představily nejen složky integrovaného záchranného systém, ale i strážníci obecní policie z nedalekých Zdib.

Řež 1.jpg

Děti si prohlédly vozidla policistů, hasičů, strážníků, záchranářů  a jejich výstroj a výzbroj. Na jednotlivých stanovištích plnily úkoly, za které byly odměněny omalovánkami, pexesem a dalšími předměty. Na jednom ze stanovišť si vyzkoušely i znalost dopravních značek a chování v silničním provoze. Policisté pro ně měli připravenou laserovou střelnici, kde si mohly za jejich asistence vyzkoušet vystřelit do terče, stejně jako si mohly vyzkoušet reflexní a neprůstřelnou vestu. Velkým lákadlem byla i služební motorka obecní policie, na kterou se mohly posadit. Učitelky děti na jednotlivých stanovištích vyfotily, aby se mohly pochlubit i rodičům.

Řež 3.jpg

Technika přilákala i maminky nebo babičky z obce, které se se svými dětmi přišly také podívat. Dopoledne se vydařilo, děti odcházely spokojené a plné zážitků.                        

 Více informací a fotky naleznete také na www.policiezdiby.cz             

 

 

por.Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
10. června 2014

 

vytisknout  e-mailem