Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

A zase ten alkohol!

LIBERECKO – Kuriózní dopravní nehodu, naštěstí bez újmy na zdraví, vyšetřují dopravní policisté z Liberce. 

V brzkých ranních hodinách v sobotu 19. srpna, řídil své osobní motorové vozidlo Ford, 63letý muž z Českodubska.

Přímý úsek pozemní komunikace protínající obec Modlibohov byl nad řidičovi síly. Za nedalekou autobusovou zastávkou ve směru na Český Dub nezvládl řízení, vlivem čehož narazil vpravo do zábradlí mostku. Neovladatelný Ford, jako odražená střela „strefil“ dva betonové sloupky.
I přesto, že se může zdát, že peripetiím by snad mohlo být dost, celá kolizní situace měla ještě další pokračování.
Ony dva betonové sloupky po nárazu opustily své stabilní místo na krajnici vozovky a vylétly na bránu plotu nedalekého domu. Brána neodolala a nijak zvlášť nezbrzdila dva, několik desítek kilogramů vážící betonové projektily. Ty lehce překonaly nicotný odpor plotu a prorazily zeď garáže. I s tou si sloupky hravě poradily. Na dvou místech prorazily stěnu garáže a až po té se sesuly na zem. Nyní však garážové zdivo nabralo na setrvačnosti a poškodilo uvnitř zaparkované vozidlo.
Poškozené auto v garáži

Ford neovladatelně letící za betonovými sloupky minul plotní bránu, stěnu garáže a ukončil svou pouť nalepený čumákem na obvodovém zdivu domu.

Je až s podivem, že se nikomu nic nestalo, nedošlo k újmě na zdraví ani ke ztrátám na životech.
Na místo přivolaná policejní hlídka provedla u řidiče zaprášeného sypkou směsí vystřelených airbagů dechovou zkoušku. Přístroj vykázal pozitivní hodnotu přes 1 promile alkoholu.

Nejen, že 63letému řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz a bylo mu odňato osvědčení o registraci vozidla, byla mu pochopitelně zakázána i další jízda.

Kromě jiného zahájili policisté úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

Předběžná výše způsobené škody přesáhla částku 180 tisíc korun.
 

23. 8. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem