Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž ženě zlomil nos a poranil oko

HRADECKO - Manželská krize. Muži za napadení údajně nevěrné manželky hrozí až tři roky vězení  

Hradečtí policisté včera ve středu 19. září 2012 ukončili ve zkráceném přípravném řízení letošní (2012) červencový případ napadení šestatřicetileté ženy manželem v bytě v Hradci Králové. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý devětatřicetiletý muž z Hradce Králové, který manželce způsobil otřes mozku, zlomil nos a poranil oko.

O den dříve (v úterý 18. září 2012), než policisté vyšetřování ukončili, muži sdělili podezření ze spáchání hned dvou přečinů, a to nebezpečné vyhrožování a úmyslné ublížení na zdraví.

Podle ženy se celý incident odehrál 17. července 2012 krátce před jedenáctou hodinou v noci. Pár v současné době prý prochází manželskou krizí. Ten den muže k napadení ženy vyprovokovala údajná nevěra manželky. Se ženou se muž nejprve pohádal. Jejich slovní rozepře nakonec vyvrcholila fyzickým napadením, při kterém muž ženu uchopil pod krkem a pak ji v chodbě domu povalil na podlahu. Následně si ženě ležící na zádech sedl obkročmo na břicho. Jednou rukou manželku držel za ruce a druhou rukou naznačoval údery pěstí k jejímu obličeji. Přitom manželce vyhrožoval zabitím. Potom dvakrát udeřil pěstí do podlahy, a to těsně vedle její hlavy. Bránící se manželce se nakonec podařilo muže odstrčit. Přitom muž ženu zasáhl kolenem do obličeje. Naštěstí incidentu nebyly přítomny jejich tři nezletilé děti. Poté žena celý případ oznámila na policii.

Žena skončila na ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Lékařem jí byla vystavena pracovní neschopnost. Ohledně rozsahu zranění byl soudním znalcem vypracován znalecký posudek z oboru zdravotnictví. Žena vyvázla s lehkým otřesem mozku, zlomeným nosem a poraněným okem. Žena byla v pracovní neschopnosti několik týdnů.

Podle trestního zákoníku muži za jeho protiprávní jednání může před soudem hrozit až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Anna Pešavová - 20. září 2012 (13:30)

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem