Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V dechu měl 3,23 promile alkoholu

HRADECKO - Jel za přítelkyní, se kterou se dopoledne rozešel, hrozí mu až tři roky vězení  

Nehoda - alkohol - foto č. 3
Nezodpovědný motorista hazardoval se svým životem, ale i s životy jiných lidí. Naštěstí nikoho nezranil.

Naštěstí bez zranění skončila včera v neděli 29. dubna 2012 krátce po dvaadvacáté hodině večer dopravní nehoda firemní škodovky na kruhovém objezdu Brněnská v Hradci Králové (výjezd směr na Brno).

Opilý řidič osobního vozidla Škoda Fabia Combi na silnici první třídy číslo 31 na kruhovém objezdu Brněnská v Hradci Králové zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Při výjezdu z kruhového objezdu najel po pravé straně na vyvýšený žulový obrubník, o který si poškodil oba disky s pneumatikami. Šofér s autem pokračoval dál. Ujel ještě asi 300 metrů a pak zastavil.

Jedenatřicetiletý řidič z Novojičínska jel naštěstí v autě sám. Dechová zkouška ukázala 3,23 promile alkoholu. Při následující dechové zkoušce pak řidič nadýchal 3,28 promile alkoholu. Lékařskému vyšetření se podrobil na hradecké protialkoholní záchytné stanici, kde byl umístěn k vystřízlivění.

Muži zákona řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidič auta nepředložil ke kontrole osvědčení o registraci vozidla a zelenou kartu. Sjednané povinné ručení vůz měl. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na osobním automobilu značky Škoda Felicia Combi činí deset tisíc korun.

Podle řidiče začal pít včera 29. dubna 2012 kolem poledne. Údajně zhruba do páté odpoledne vypil asi dva litry bílého vína. Kolem jedenadvacátého hodiny vyjel z Prahy na Hradec Králové. Když včera po nehodě v Hradci Králové s autem zastavil, vypil ještě desetistupňové pivo. Důvodem nezřízené konzumace alkoholu byl dopolední rozchod s přítelkyní. Byť byl ještě pod vlivem alkoholu rozhodl se ten večer jet za ní.

Motorista se svým jednáním dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 30. dubna 2012 (13:25)

Doba odbourání alkoholu, tabulka ke stažení:
Alkohol za volant nepatří 

Odkazy do noveho okna

Nehoda - alkohol - foto č. 1

Nehoda - alkohol - foto č. 1 

Detailní náhled

Nehoda - alkohol - foto č. 2

Nehoda - alkohol - foto č. 2 

Detailní náhled

Nehoda - alkohol - foto č. 3

Nehoda - alkohol - foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem